Actueel

Nieuws

Lokaal nieuws donderdag 14 februari 2019

De zon schijnt op de bouwplaats

De zon schijnt op de bouwplaats

’Eerste’ steen Toren Hoorn: nog 434.999 te gaan Lokaal nieuws donderdag 07 februari 2019

’Eerste’ steen Toren Hoorn: nog 434.999 te gaan

,,We zoeken nog mensen’’, klonk het uitnodigend, nadat burgemeester Jan Nieuwenburg van Hoorn woensdagmiddag de officiële ’eerste steen’ van appartementencomplex Toren had gemetseld.

Met de start van het metselwerk, dat in totaal 435.000 stenen zal omvatten, is op de bouwplaats tussen Horizon College en Provincialeweg een nieuwe fase ingeluid. Op de plek waar 209 woningen verrijzen zijn dagelijks 60 tot 65 mensen aan het werk. Ze storten beton storten voor wanden en vloeren, vlechten wapening, brengen houten gevels en kozijnen aan, lassen staalconstructies, leggen leidingen voor water en elektra in vloeren en metselen - sinds deze week - aan de buitenmuur.

De 140 appartementen in de ’laagbouw’ worden eind dit jaar opgeleverd. De toren zelf - 55 meter hoog, 19 verdiepingen - is dan ’op hoogte’, maar binnen heeft de bouwer dan nog een half jaar werk. ,,Er wordt hier een nieuw stukje stad gecreëerd’’, zei burgemeester Nieuwenburg bewonderend. ,,In de Poort van Hoorn, vlakbij het openbaarvervoersknooppunt van West-Friesland, wordt hier letterlijk en figuurlijk iets groots neergezet dat voor de stad heel erg belangrijk is. Scholtens Groep steekt hier zijn nek uit.’’ Directeur Guido Scholtens zei blij te zijn dat de gemeente had toegestaan om hier de hoogte in te gaan, zodat de toren ’geen stompe kaars maar rank en elegant’ kan worden.

Harde werkers in de kou Lokaal nieuws woensdag 23 januari 2019

Harde werkers in de kou

Ondanks de kou, kunnen deze harde werkers nog steeds lachen..

Ondanks de kou, kunnen deze harde werkers nog steeds lachen..
 

5 belangrijke begrippen bij het kopen van nieuwbouw Lokaal nieuws maandag 17 december 2018

5 belangrijke begrippen bij het kopen van nieuwbouw

Er komt heel wat kijken bij het kopen van een huis. Juist bij een woning die nog gebouwd moet worden, krijg je te maken met zaken die typisch zijn voor nieuwbouw. Anders dan wanneer je een bestaande woning zou kopen. Niet iedereen kent de terminologie.  

Een woning kopen doen we maar een paar keer in ons leven. Juist daarom is het belangrijk deze aankoop bewust en weloverwogen te doen. Je oriënteert op de woningen in een buurt waar je graag zou willen wonen en je bepaalt waar je behoefte aan hebt. Een groot huis met een tuin, een appartement of een bungalow bijvoorbeeld. Je laat je goed voorlichten over je hypotheekvorm en vervolgens raak je in gesprek over die ene woning die je zo graag zou willen. Bij een nieuwbouwwoning komen er dan termen voorbij die niet altijd even duidelijk zijn. We zetten de vijf belangrijkste op een rij en geven uitleg.

Bouwrente

Als de koopovereenkomst is getekend is de woning nog niet opgeleverd. Die moet immers nog gebouwd worden. De periode vanaf het tekenen van de overeenkomst tot aan de oplevering van het huis, moet er rente worden betaald, bouwrente of grondrente genoemd. Pas bij het tekenen van de hypotheekakte bij de notaris stopt het betalen van de grond- of bouwrente aan de aannemer.

Vrij op naam

Bij het kopen van een kavel of een nieuwbouwwoning worden er geen kosten koper in rekening gebracht. Het zijn de kosten die gemaakt worden om eigenaar van een huis te worden zoals overdrachtbelasting (2 procent van de woningprijs) en notariskosten voor de hypotheekakte.

Bouwdepot

De afgesloten hypotheeksom wordt in een bouwdepot gestort. Daarvan wordt de verdere bouw van de woning gefinancierd. Je ontvangt rente over het bedrag dat in het bouwdepot is gestort.

Vooroplevering

Een vooroplevering vindt plaats een week voordat het huis wordt opgeleverd. De aannemer gaat samen met de toekomstige bewoner de woning inspecteren. Het doel: er voor zorgen dat er geen gebreken zijn bij de uiteindelijke oplevering. Mochten er dus gebreken blijken, dan moeten die eigenlijk in die tussenliggende week nog verholpen worden.

Ruwbouwopties

Dit zijn wijzigingen die aan de woning worden aangebracht die zo groot zijn dat ze belangrijk zijn voor de constructie van het huis en ook de voorbereiding van de bouw beïnvloeden.

Lokaal nieuws donderdag 06 december 2018

De bouwplaats vanuit de lucht

De contouren van de laagbouw zijn al goed te zien op de bouwplaats vanuit de lucht.

Prachtige foto's verlichte bouwkraan Lokaal nieuws woensdag 05 december 2018

Prachtige foto's verlichte bouwkraan

Prachtige foto van Benno's fotografie, de bouwkraan is echt een eyecatcher in Hoorn.

Prachtige foto van Benno's fotografie, de bouwkraan is echt een eyecatcher in Hoorn.

Lokaal nieuws dinsdag 04 december 2018

Een kijkje vanaf boven op de bouwplaats met volop activiteiten

Een kijkje vanaf boven op de bouwplaats met volop activiteiten

Mooi herfstweer - luchtfoto Lokaal nieuws vrijdag 30 november 2018

Mooi herfstweer - luchtfoto

Mooi herfstweer in Hoorn

Mooi herfstweer in Hoorn

Lokaal nieuws dinsdag 27 november 2018

Mooi video op de bouwplaats!

Teka Kranen B.V. maakte deze mooie video op de bouwplaats van TOREN van de opbouw van de Jasco tower crane J360.

Lokaal nieuws donderdag 22 november 2018

Interview kopers - Toren

U woont nu op het Visserseiland, een prachtige locatie en ook gebouwd door Scholtens. Waarom kiest u voor een appartement in TOREN? Nou, dat zal ik je eens vertellen. Laatst was ik met mijn vrouw bij Van der Valk vlakbij Arnhem. Hier zaten we op de 7de etage en dat vonden we zo mooi. We genoten enorm van het uitzicht over de stad en het zonnetje dat in de ochtend in onze slaapkamer scheen. Daarom kreeg ik interesse in TOREN. Scholtens was al aan het bouwen, toen ik aan mijn vrouw vroeg: ‘Zullen we in TOREN gaan wonen? Daarop ben ik naar Van der Valk gegaan en heb bij de balie gevraagd of ik aan de oostkant op hoogte kon kijken naar het uitzicht. Ik kreeg een pasje en ben naar boven gegaan. Ik vond dit zo geweldig dat ik de volgende dag mijn vrouw heb meegenomen.

U woont nu op het Visserseiland, een prachtige locatie en ook gebouwd door Scholtens. Waarom kiest u voor een appartement in TOREN?

Nou, dat zal ik je eens vertellen. Laatst was ik met mijn vrouw bij Van der Valk vlakbij Arnhem. Hier zaten we op de 7de etage en dat vonden we zo mooi. We genoten enorm van het uitzicht over de stad en het zonnetje dat in de ochtend in onze slaapkamer scheen. Daarom kreeg ik interesse in TOREN. Scholtens was al aan het bouwen, toen ik aan mijn vrouw vroeg: ‘Zullen we in TOREN gaan wonen? Daarop ben ik naar Van der Valk gegaan en heb bij de balie gevraagd of ik aan de oostkant op hoogte kon kijken naar het uitzicht. Ik kreeg een pasje en ben naar boven gegaan. Ik vond dit zo geweldig dat ik de volgende dag mijn vrouw heb meegenomen.

 

En nu hebben we dus een appartement gekocht op de 14e verdieping. En we hebben er zin in. Alles lekker nieuw en modern. Geen CV-ketel en radiatoren meer. We hebben nu twee slaapkamers, waarvan we er één nooit gebruiken. We krijgen straks dan ook één slaapkamer. Belangrijk voor ons is ook het balkon. We hebben nu een terras van 12,5 meter en deze grootte krijgen we straks ook weer terug. We vinden het geweldig; de ligging op het oosten met het opkomende zonnetje, uitzicht op het IJsselmeer en de Koepelkerk en bij helder weer kunnen we straks zelfs Lelystad zien.

 

Ik fiets elke dag langs om te kijken wat ze doen; vandaag hebben ze de betonvloer gestort van de TOREN. Het duurt nog even, het project wordt in februari/maart 2020 opgeleverd, mijn vrouw vind dat wat minder, maar met het Visserseiland was dat ook zo. En ook dat was het wachten waard.

Lokaal nieuws woensdag 21 november 2018

Eerste betonwand van de hoogbouw van #TOREN gestort

Gisteren is de eerste betonwand van de hoogbouw van #TOREN gestort.

Lokaal nieuws woensdag 31 oktober 2018

Blik vanuit de kraan op het storten van de wanden. #TOREN

Blik vanuit de kraan op het storten van de wanden. #TOREN

Lokaal nieuws zaterdag 27 oktober 2018

Ontwikkeling stationsomgevng van Hoorn

Lees in het Stationslocaties magazine over de ontwikkeling van de stationsomgeving van Hoorn, de #PoortvanHoorn, in het magazine Stationslocaties.

 

NS International, ProRail, de Provincie Noord-Holland en de Gemeente Hoorn werken samen aan knooppuntontwikkeling en de uitbreiding van de binnenstad, met aantrekkelijke nieuwe stadse woonbuurten, menging van wonen/werken/beleven, met veel oog voor kwaliteit in de openbare ruimte.http://onlinetouch.nl/jagermedia/stationslocatie-2018-2019?html=true&fbclid=IwAR3-961SddB4f8az7_2uC59n4Uroke2mQq0avjstCBh83wgUQR1qY8DxMRc#/46/

Lokaal nieuws vrijdag 26 oktober 2018

Kijkje vanuit de kraan

Kijkje vanuit de kraan: Timelapse van het leggen van de breedplaatvloeren van de begane grond van de hoogbouw van #TOREN

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Hoorn.

Aanmelden