Actueel

Nieuws

WAAR VOEL JIJ JE THUIS? Lokaal nieuws maandag 18 januari 2021

WAAR VOEL JIJ JE THUIS?

WAAR VOEL JIJ JE THUIS?

Thuis. Dé plek waar je kunt genieten met anderen, waar jij je comfortabel voelt en jezelf kunt zijn. Onze woonstijlen Barn, Park en Loft karakteriseren zich met een unieke sfeer. Landelijk, luxe of industrieel; in welke woonstijl voel jij je thuis? Wij van Woonstudio Boon helpen je met advies, ontwerp en realisatie van jouw ware thuis.

WOONSTIJL BARN

Deze landelijke woonstijl benadrukt een leven ver weg van de drukke stad, waar je tot rust komt en geniet van een eerlijk en bewust leven. Na een lange wandeling door weer en wind is het fijn thuiskomen in het robuuste, nonchalante interieur. Ontspan en verdrijf de alledaagse drukte met woonstijl Barn. De verschillende materialen zorgen voor een nonchalante uitstraling, denk hierbij aan linnen, katoen, wol en sisal. Door het gebruik van natuurlijke producten wordt ook hier de natuur weer doorgevoerd in het interieur.

WOONSTIJL PARK

Een huis dat pronkt en trots is op zijn voorkomen. Luxe woonstijl Park brengt een ode aan ons cultureel erfgoed met als inspiratiebron de Hollandse historie. Het interieur is rijk en uitnodigend. Er zal niks ontbreken aan dit interieur door de verschillende kleuren, materialen en structuren. Glanzende materialen met een rijke structuur benadrukken de luxe sfeer in het interieur. Geniet van het leven met luxe woonstijl Park.

WOONSTIJL LOFT

Industriële woonstijl Loft staat voor nuchter, recht door zee en zonder te veel afleiding. Door de industriële, eigenzinnige en persoonlijke ruimte voelt elke creatieveling zich hier thuis. Stoere structuren in gestileerde vormen zijn een speels geheel in het interieur. Eerlijke materialen – zoals beton, steen en metaal – vormen de basis van de ruimtes die in elkaar overlopen en objecten individuele aandacht krijgen. Kom hier om te ontspannen en geniet van de ruimte om je heen met woonstijl Loft.

DESIGN DATE

Omdat thuis de belangrijkste plek is in je leven, heeft Home Made By Design Date ontwikkeld, een inspirerende en vrijblijvende eerste kennismaking met een Interior Designer, het liefst bij jou thuis. Want alleen daar ligt de basis voor een persoonlijk interieur. Samen met de interior designer van Woonstudio Boon ontrafel je wat het thuisgevoel voor jou betekent. Benieuwd welke woonstijl – landelijk Barn, luxe Park of industrieel Loft – bij jou past? Kom erachter.

 

 

Foto © Lex Overtoom / Lex Overtoom Photo Film Lokaal nieuws maandag 18 januari 2021

Foto © Lex Overtoom / Lex Overtoom Photo FilmLex Overtoom Photo Film

De keten worden afgevoerd Lokaal nieuws dinsdag 22 december 2020

De keten worden afgevoerd

De keten worden afgevoerd

De keten worden afgevoerd

Een berichtje van: Huismeester Ton Lokaal nieuws maandag 07 december 2020

Een berichtje van: Huismeester Ton

Een berichtje van de huismeester Toren van Hoorn.   Als je gevraagd wordt een stukje te schrijven over je nieuwe werkplek in het appartementencomplex Toren van Hoorn is het toch wel even een opgave om de juiste woorden te vinden. Immers, Hoorn is bekend als Gouden Eeuw stad met sinds kort een nieuw iconisch woongebouw, gebouwd door het aan de streek verbonden familiebedrijf Scholtens. Hoe geef je uitdrukking aan zo’n statige locatie! Het biedt mij de mooiste werkplek die ik ooit gehad heb, natuurlijk vanwege de prachtige bouwstijl met ambachtelijke details en luxe inrichting. Echter, het mooiste van de werkplek is de omgang met blije mensen die trots zijn op hun nieuwe woning. Na een aanvankelijk schuchter hallo onderling vinden de nieuwe buren elkaar in de tuinkamer. Een sfeervolle omgeving waar de eerste kennismaking al gauw tot een gemoedelijk gesprek leidt.   Bewonderende blikken van de bezoekers ook voor de lounge. De  bezoekers en bewoners die daar ook even gaan zitten en voelen om de ruimte te ervaren. Voor de kerstborrel is het misschien nog te vroeg, maar wellicht kan het voorjaar ingeluid worden in de lounge.   Een spannend moment voor de bewoners is natuurlijk de dag van verhuizing. Zal alles goed gaan, kan de verhuiswagen er door en natuurlijk ook de zorg voor de meubelen.   Het komt altijd goed en waar nodig en waar het kan, help ik om ruimte te maken en te adviseren. Naast de bewoners en verhuizers is het een komen en gaan van schilders, behangers en woninginrichters, kortom er is veel reuring en dat maakt het werk leuk om te doen.   Zo kan ik tot nu toe wekelijks afsluiten met een berichtje naar de VvE en het Projectteam Scholtens:  “het was weer een mooie week”   Met vriendelijke groeten,   Ton Huismeester Toren van Hoorn

Een berichtje van de huismeester Toren van Hoorn.
 
Als je gevraagd wordt een stukje te schrijven over je nieuwe werkplek in het appartementencomplex Toren van Hoorn is het toch wel even een opgave om de juiste woorden te vinden.

Immers, Hoorn is bekend als Gouden Eeuw stad met sinds kort een nieuw iconisch woongebouw, gebouwd door het aan de streek verbonden familiebedrijf Scholtens.
Hoe geef je uitdrukking aan zo’n statige locatie!

Het biedt mij de mooiste werkplek die ik ooit gehad heb, natuurlijk vanwege de prachtige bouwstijl met ambachtelijke details en luxe inrichting.
Echter, het mooiste van de werkplek is de omgang met blije mensen die trots zijn op hun nieuwe woning.
Na een aanvankelijk schuchter hallo onderling vinden de nieuwe buren elkaar in de tuinkamer. Een sfeervolle omgeving waar de eerste kennismaking al gauw tot een gemoedelijk gesprek leidt.
 
Bewonderende blikken van de bezoekers ook voor de lounge. De  bezoekers en bewoners die daar ook even gaan zitten en voelen om de ruimte te ervaren.
Voor de kerstborrel is het misschien nog te vroeg, maar wellicht kan het voorjaar ingeluid worden in de lounge.
 
Een spannend moment voor de bewoners is natuurlijk de dag van verhuizing.
Zal alles goed gaan, kan de verhuiswagen er door en natuurlijk ook de zorg voor de meubelen.
 
Het komt altijd goed en waar nodig en waar het kan, help ik om ruimte te maken en te adviseren.
Naast de bewoners en verhuizers is het een komen en gaan van schilders, behangers en woninginrichters, kortom er is veel reuring en dat maakt het werk leuk om te doen.
 
Zo kan ik tot nu toe wekelijks afsluiten met een berichtje naar de VvE en het Projectteam Scholtens:
 “het was weer een mooie week”
 
Met vriendelijke groeten,
 
Ton
Huismeester Toren van Hoorn

Terwijl u woont... Lokaal nieuws woensdag 02 december 2020

Terwijl u woont...

Afgelopen week hebben de bewoners van Toren een Rituals Adventskalender ontvangen. Inmiddels wonen verschillende kopers al in de Toren. Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een mooie toekomst in de Toren toe. 

Afgelopen week hebben de bewoners van Toren een Rituals Adventskalender ontvangen. Inmiddels wonen verschillende kopers al in de Toren. Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een mooie toekomst in de Toren toe. 

Kerst vieren in de Toren? Lokaal nieuws maandag 30 november 2020

Kerst vieren in de Toren?

Kerst vieren in de Toren? Nog maar 12 woonkansen! Een uniek kerstcadeau

Kerst vieren in de Toren? Nog maar 12 woonkansen! Een uniek kerstcadeau

Hoogte icoon Toren Hoorn bekend Lokaal nieuws woensdag 25 november 2020

Hoogte icoon Toren Hoorn bekend

Wethouder Arthur Helling van D66 Hoorn en Guido Scholtens, directeur Scholtens Groep , maakten op 20 november jl. de hoogte bekend van TOREN in Hoorn – 60,49 meter. Omdat de gemeente de visie had om hier een landmark te plaatsen, als Poort van Hoorn, was het logisch dat een gemeentevertegenwoordiger dit goed bewaarde geheim nu eindelijk bekend mocht maken. De Gemeente Hoorn mag trots zijn op een icoon als TOREN. Ad Geerdink refereerde in het verleden als eens: ’Geen stad, zonder toren!’ Aan de bouw van TOREN komt een einde, de opleveringen zijn in volle gang en de eerste bewoners zijn in hun woningen geïnstalleerd. Als je in de avond langs TOREN rijdt, zie je de eerste lichten branden. TOREN komt tot leven omdat ze bewoond wordt; ze biedt een veilig thuis aan velen. De bouw was voor Scholtens een unieke kans om een gebouw te maken dat vele malen hoger is dan breed. Het was een magisch proces waar de bewoners van Hoorn getuigen van waren. TOREN is zowel letterlijk als figuurlijk een hoogstandje geworden. Er is een gebouw herrezen dat de skyline van Hoorn opnieuw definieert. Het was aan wethouder Helling om de plaquette op niveau te bevestigen. Het lifthuis is het hoogste punt op het dak van TOREN. Zowel Guido Scholtens als Arthur Helling genoten van het geweldige uitzicht over de oude stad en het Hoornse Hop bij een al ondergaande najaarszon. Er zijn nog 12 woningen beschikbaar in TOREN. Wees er snel bij en pak deze laatste woonkans. Kijk op www.wonen-hoorn.nl voor de mogelijkheden

Wethouder Arthur Helling van D66 Hoorn en Guido Scholtens, directeur Scholtens Groep , maakten op 20 november jl. de hoogte bekend van TOREN in Hoorn – 60,49 meter.

Omdat de gemeente de visie had om hier een landmark te plaatsen, als Poort van Hoorn, was het logisch dat een gemeentevertegenwoordiger dit goed bewaarde geheim nu eindelijk bekend mocht maken. De Gemeente Hoorn mag trots zijn op een icoon als TOREN. Ad Geerdink refereerde in het verleden als eens: ’Geen stad, zonder toren!’

Aan de bouw van TOREN komt een einde, de opleveringen zijn in volle gang en de eerste bewoners zijn in hun woningen geïnstalleerd. Als je in de avond langs TOREN rijdt, zie je de eerste lichten branden. TOREN komt tot leven omdat ze bewoond wordt; ze biedt een veilig thuis aan velen. De bouw was voor Scholtens een unieke kans om een gebouw te maken dat vele malen hoger is dan breed. Het was een magisch proces waar de bewoners van Hoorn getuigen van waren. TOREN is zowel letterlijk als figuurlijk een hoogstandje geworden. Er is een gebouw herrezen dat de skyline van Hoorn opnieuw definieert.

Het was aan wethouder Helling om de plaquette op niveau te bevestigen. Het lifthuis is het hoogste punt op het dak van TOREN. Zowel Guido Scholtens als Arthur Helling genoten van het geweldige uitzicht over de oude stad en het Hoornse Hop bij een al ondergaande najaarszon.

Er zijn nog 12 woningen beschikbaar in TOREN. Wees er snel bij en pak deze laatste woonkans. Kijk op www.wonen-hoorn.nl voor de mogelijkheden

Vandaag in het NHD: Het getal van de dag: 60,49! Lokaal nieuws maandag 23 november 2020

Vandaag in het NHD: Het getal van de dag: 60,49!

Vandaag in het NHD: Het getal van de dag: 60,49!

Vandaag in het NHD: Het getal van de dag: 60,49!

ONTVANG DE EXCLUSIEVE HOME MADE BY-INSPIRATIEGIDS Lokaal nieuws vrijdag 20 november 2020

ONTVANG DE EXCLUSIEVE HOME MADE BY-INSPIRATIEGIDS

In navolging van de tweejaarlijkse Stijlgids brengt Home Made By dit jaar een exclusief inspiratieboek uit waarin je wordt uitgedaagd om na te denken over wat thuis voor jou betekent. Je ontvangt het boek gratis bij een Design Date met een interior designer van Woonstudio Boon.

Het belang van thuis
Thuis is dat kleine stukje aarde dat van jou is. Een veilige, vertrouwde plek waar je helemaal jezelf kunt zijn. Maar bovenal is thuis een weerspiegeling van wie je bent en wat je belangrijk vindt. Je thuis voelen in je eigen huis, is een belangrijke basis voor persoonlijk welzijn en geluk. Woonstudio Boon gelooft dat het creëren van een thuis een persoonlijke proces is dat gaat over authenticiteit en jezelf durven zijn. En daarom lanceert de interieurspecialist dit jaar een exclusief inspiratiegids. De gids dient als vertrekpunt in de ontdekkingstocht naar jouw ware thuis en laat je op een andere manier naar je interieur kijken.

Wat betekent thuis voor jou?
Stap voor stap neemt de inspiratiegids je mee door de unieke werkwijze van Home Made By. Het begint met een Design Date: een inspirerende eerste kennismaking met een Home Made By interior designer. De gids ontvang je voorafgaande aan een Design Date, zodat jij je goed kunt voorbereiden op het gesprek. In de gids en tijdens de Design Date worden belangrijke vragen gesteld: Wat vertelt jouw huis over jou? Waar voel jij je thuis? Welke kleuren horen bij jou? En welke materialen vind je mooi? De antwoorden op deze en meer vragen geven een duidelijk beeld van wat thuis voor jou betekent. Na afloop van de Design Date maakt de interior designer op basis van jouw smaak en stijl een 2D- of 3D-ontwerp van jouw droomhuis.

Een écht thuis creëren
Woonstudio Boon doet er alles aan om voor jou een écht thuis te creëren. Met een team van vakspecialisten begeleiden zij jouw project van begin tot eind. Wil jij aan de slag met je interieur? Vraag een Design Date aan bij Woonstudio Boon en ontvang het gratis Home Made By-inspiratiegids.

Wil je graag meer informatie of heb je een vraag? Bekijk onze website:

https://www.homemadeby.nl/boon-spanbroek

De eerste mensen wonen al in de Toren! Lokaal nieuws vrijdag 20 november 2020

De eerste mensen wonen al in de Toren!

Er zijn al verschillende appartementen opgeleverd en de eerste mensen wonen zelfs al in de Toren. 

Er zijn al verschillende appartementen opgeleverd en de eerste mensen wonen zelfs al in de Toren. 

Zelf nog niet toe aan wonen in een appartement? Denk dan eens aan eerst verhuren... Lokaal nieuws dinsdag 10 november 2020

Zelf nog niet toe aan wonen in een appartement? Denk dan eens aan eerst verhuren...

Zelf nog niet toe aan wonen in een appartement? Denk dan eens aan eerst verhuren en straks zelf lekker wonen...

Zelf nog niet toe aan wonen in een appartement? Denk dan eens aan eerst verhuren en straks zelf lekker wonen...

Een strak blauwe lucht en schone ramen bij de Toren Lokaal nieuws donderdag 05 november 2020

Een strak blauwe lucht en schone ramen bij de Toren

Een strak blauwe lucht en schone ramen bij de Toren. De glazenwassers zijn hard aan het werk. 

Een strak blauwe lucht en schone ramen bij de Toren. De glazenwassers zijn hard aan het werk. 

Interview prijswinnaar "Op de fiets zit je zo in de binnenstad" en nieuwe winactie! Lokaal nieuws maandag 02 november 2020

Interview prijswinnaar "Op de fiets zit je zo in de binnenstad" en nieuwe winactie!

Interview prijswinnaar: "Op de fiets zit je zo in de binnenstad" Én nieuwe winactie!

Zwaag Rozenbuurt
"Op de fiets zit je zo in de binnenstad"

Al 25 jaar werkt Arjan Dekker, 48 jaar, bij de Koninklijke BAM Groep als controller. Hij is nu ongeveer een jaar op zoek naar een woning voor hem en zijn drie kinderen. Ook komt zijn vriendin regelmatig langs.
 
Arjan kijkt uit naar een twee-onder-één kap- of vrijstaande woning. Zijn voorkeur gaat uit naar de Roozenbuurt: ‘Het lijkt me een mooi plan en het is een leuke plek in de buurt van mijn familie en vrienden. Allerlei voorzieningen zijn vlakbij en op de fiets zit je zo in de binnenstad van Hoorn. ‘
 
Hij verwacht niet dat veel bekenden van hem daar gaan wonen, omdat die veelal een koopwoning hebben, waar ze met veel plezier wonen. Arjan hoopt dat de architectuur wat meer ‘klassiek’ wordt, zodat deze nieuwbouw past bij het dorpsaanzicht van Zwaag. Het is dan ook fijn als de input van de buurtbewoners meegenomen wordt in de plannen van dit project. Ook Arjan zelf lijkt het uitdagend en leuk om hierin mee te mogen denken.
 
Verder hoopt Arjan op een klimaatneutraal huis met veel groen in het straatbeeld en bijvoorbeeld een park zodat dit de wijk een mooie uitstraling geeft. Arjan kijkt naar een nieuwe woning uit en hoopt dat de woningen snel opgeleverd kunnen worden.

-----------------------------------------

Er is een nieuw winactie! Bij 3000 aanmeldingen op deze website zal er een bol.com bon worden verloot!

Opleverfeest bij TOREN in Hoorn Lokaal nieuws vrijdag 30 oktober 2020

Opleverfeest bij TOREN in Hoorn

Opleverfeest bij TOREN in Hoorn Een feestelijke dag voor de eerste koper

Opleverfeest bij TOREN in Hoorn 
Een feestelijke dag voor de eerste koper

28 oktober 2020 | Vera Dudink heeft 3,5 jaar geleden als eerste een appartement gekocht in TOREN en deze week mocht ze dan eindelijk de sleutel op officiële wijze ontvangen. Uit handen van directievoerder Ronald Kok kreeg ze de sleutel overhandigd. Natuurlijk waren er bloemen en lag er een heerlijke taart in haar koelkast klaar voor dit feestelijke moment. Haar zonen Marco en Michel waren hierbij aanwezig.

Vera Dudink heeft 50 jaar in de Streek gewoond en gaat op 20 november verhuizen naar TOREN in Hoorn. Ze heeft er ontzettend veel zin in. ‘Ik ben zo blij om hier naar toe te komen. Alles is zo mooi. Dit wordt mijn thuis met alles dicht in de buurt: de trein, de bus en aan de rand van de stad. Ik reis veel voor bijvoorbeeld een museumbezoek en ook ga ik met de trein naar België om mijn zoon Michel te bezoeken.’

Ze gaat een appartement op de tweede verdieping bewonen. Ze heeft uitzicht op de kerk in Hoorn en ze kijkt precies onder de bovenuitbouw van het Horizon College door, waardoor het uitzicht open en ruimtelijk is. Aan de oostkant kijkt ze de Maelsonstraat in. Er gebeurt veel op straat. Mensen rijden, fietsen en wandelen langs. Het contact met wat er op straat gebeurt, vindt Vera fijn. Ook ligt haar ruime balkon op het zuiden waar ze zich al helemaal ziet zitten genieten.

Tijdens een rondje door haar appartement is ze enthousiast over de luxe afwerking van de verschillende ruimtes. De olijfgroene keuken is al gemonteerd en kan direct gebruikt worden. Ook de badkamer is gebruiksklaar, compleet met ligbad, aparte douchehoek en toilet. Een extra toilet is aanwezig voor bezoekers. Haar slaapkamer ligt op het oosten waardoor het zonnetje daar als eerste binnenkomt. Naast nog een kamer heeft ze ook een ruime wasruimte en zelfs in de installatiekamer heeft ze nog veel bergruimte.

Vera is enthousiast en dankbaar. Ze kijkt er enorm naar uit om hier te komen. ‘Dit wordt mijn laatste verhuizing’; besluit ze.

Het team van de Scholtens Groep wenst mevrouw Dudink heel veel woonplezier toe in TOREN. We hopen dat ze zich hier thuis mag voelen en nog velen jaren in gezondheid mag blijven wonen. Wilt u met net zo veel plezier hier wonen? Er zijn nog enkele appartementen beschikbaar. Een bezoek aan één van de modelwoningen is mogelijk.

Kijk voor meer informatie op www.wonen-hoorn.nl

Deze week worden de eerste appartementen opgeleverd! Lokaal nieuws woensdag 28 oktober 2020

Deze week worden de eerste appartementen opgeleverd!

Een speciale week! Deze week worden namelijk de eerste appartementen van de Toren opgeleverd. Wij wensen de bewoners alvast veel woonplezier toe!

Een speciale week! Deze week worden namelijk de eerste appartementen van de Toren opgeleverd. Wij wensen de bewoners alvast veel woonplezier toe!

Wilt u de prachtig ingerichte modelwoningen bezoeken? Lokaal nieuws dinsdag 20 oktober 2020

Wilt u de prachtig ingerichte modelwoningen bezoeken?

Wilt u de prachtig ingerichte modelwoningen bezoeken? Dat kan!

Wilt u de prachtig ingerichte modelwoningen bezoeken? Dat kan! Op donderdag 29 oktober is er een openstelling. Maak een afspraak via uw account. 

We hebben een winnaar! Lokaal nieuws dinsdag 13 oktober 2020

We hebben een winnaar!

De 2500 aanmeldingen op de website zijn bereikt, dat betekent dat we een winnaar hebben. 

De 2500 aanmeldingen op de website zijn bereikt, dat betekent dat we een winnaar hebben. De bol.com bon t.w.v. €100,- is verstuurd aan de gelukkige winnaar!

EEN PERSOONLIJK INTERIEUR? DE EXPERTS VAN WOONSTUDIO BOON HELPEN JE! Lokaal nieuws maandag 12 oktober 2020

EEN PERSOONLIJK INTERIEUR? DE EXPERTS VAN WOONSTUDIO BOON HELPEN JE!

Heb je plannen om je huis van een make-over te voorzien? Of wordt je nieuwe woning binnenkort opgeleverd? Stel je eens voor hoe heerlijk het zou zijn als er één partij was die je alles uit handen neemt, van het ontwerp tot realisatie? Woonstudio Boon is die partij.

Het inrichten van je huis begint met een goed plan dat precies past bij wie je bent en wat je belangrijk vindt. Een advies of ontwerp waarin jouw smaak, leefstijl en budget de hoofdrol spelen. Dit is precies wat een Interior Designer van Woonstudio Boon voor je doet.

Woonstudio Boon is aangesloten bij Home Made By een landelijk collectief van de beste vakspecialisten op het gebied van interior design. Home Made By staat voor de mooiste interieurproducten. Van vloeren (pvc-vloeren, laminaat, vinylvloeren en tapijt) en gordijnen (alle type raamdecoratie, van jaloezieën tot vouwgordijnen en shutters) tot aan verf en behang.

PRACHTIGE COLLECTIES: BARN, PARK & LOFT
Home Made By heeft drie prachtige én unieke collecties, Barn, Park en Loft. Deze collecties bestaan uit producten in verschillende categorieën: vloeren, gordijnen, raamdecoratie, verf en behang. De collecties zijn vanaf dit najaar uitgebreid met de categorie meubels. De Home Made By meubelcollectie bestaat uit slim ontworpen meubels die invulling geven aan jouw ware thuis.

PUUR EN TIJDLOOS
Kenmerkend voor Barn, Park en Loft is de pure en tijdloze stijl, die afgestemd wordt op verschillende levensbehoeften. Door een subtiel kleurenspel van aardse tinten en verfijnde, veelal natuurlijke materialen stralen de collecties allure, eenheid en rust uit. Bovendien zijn de collecties samengesteld uit hoogwaardige, betaalbare materialen, die de basis vormen voor een warm en persoonlijk thuis.

Iedere collectie bestaat uit regelmatig wisselende Home Stories: unieke verhalen om in te wonen. Nederlands beste interior designers hebben deze zorgvuldig ontworpen en samengesteld zodat jij jouw eigen stijl of smaak kunt ontdekken.

Het nieuwe woonseizoen is begonnen en in de winkel van Woonstudio Boon kun je nu de nieuwe collectie met bijbehorende Home Stories bekijken. Kom langs en laat je inspireren door de sfeer en stijl van deze unieke interieurs.

Meer informatie vind je op onze website: Woonstudio Boon

 

Opleveringen Lokaal nieuws vrijdag 09 oktober 2020

Opleveringen

De eerste opleveringen vinden plaats in week 44!

De eerste opleveringen vinden plaats in week 44!

De Toren vanaf het water Lokaal nieuws maandag 28 september 2020

De Toren vanaf het water

De Toren vanaf het water

De Toren vanaf het water

Wordt dit uw uitzicht? Lokaal nieuws donderdag 24 september 2020

Wordt dit uw uitzicht?

Wordt dit uw uitzicht?

Wordt dit uw uitzicht?

Indien u interesse heeft, kunt u contact opnemen met de makelaar.

Hoekstra en van Eck, telefoonnummer: 0229 272712
Jaspers-van Diepen, telefoonnummer: 0229 573600

De entree is weer een stapje verder Lokaal nieuws woensdag 23 september 2020

De entree is weer een stapje verder

De entree is weer een stapje verder

De entree is weer een stapje verder.

De sfeervolle binnentuin by night Lokaal nieuws maandag 21 september 2020

De sfeervolle binnentuin by night

De sfeervolle binnentuin by night

De sfeervolle binnentuin by night

Toren vanuit de lucht Lokaal nieuws zaterdag 12 september 2020

Toren vanuit de lucht

Fotograaf Maurice Tiggeler fotografeerde #TOREN vanuit de lucht.

Fotograaf Maurice Tiggeler fotografeerde #TOREN vanuit de lucht.

NHD: West-Friese opties voor Kepplerprijs Lokaal nieuws vrijdag 11 september 2020

NHD: West-Friese opties voor Kepplerprijs

NHD: West-Friese opties voor Kepplerprijs. 

NHD: West-Friese opties voor Kepplerprijs. Lees hier het artikel. 

De entree: weer een stapje verder Lokaal nieuws woensdag 09 september 2020

De entree: weer een stapje verder

De entree: weer een stapje verder

De entree: weer een stapje verder

Toren in beeld achter het synchroonzwemmen Lokaal nieuws maandag 31 augustus 2020

Toren in beeld achter het synchroonzwemmen

Toren in beeld achter het synchroonzwemmen

Toren in beeld achter het synchroonzwemmen

De winactie loopt nog Lokaal nieuws maandag 24 augustus 2020

De winactie loopt nog

De 2500 aanmelden op deze website zijn bijna bereikt! 

Zodra er 2500 aanmeldingen zijn, wordt er een bol.com bon verloot ter waarde
van €100,--. Meld je snel aan!

Inzending voor de Arie Keppler Prijs 2020 Lokaal nieuws vrijdag 21 augustus 2020

Inzending voor de Arie Keppler Prijs 2020

Inzending voor de Arie Keppler Prijs 2020 - TOREN in #Hoorn. "De rijke historie van Hoorn is als inspiratiebron gehanteerd voor de vormgeving van het project."

Inzending voor de Arie Keppler Prijs 2020 - TOREN in #Hoorn. "De rijke historie van Hoorn is als inspiratiebron gehanteerd voor de vormgeving van het project."

--> https://www.mooinoord-holland.nl/mooinoord-holland-inzendingen/toren-hoorn/

De entree van Toren krijgt steeds meer vorm Lokaal nieuws donderdag 20 augustus 2020

De entree van Toren krijgt steeds meer vorm

Er is in de vakantie hard doorgewerkt aan onder andere de bestrating en de entree van Toren. De entree krijgt steeds meer vorm.

Er is in de vakantie hard doorgewerkt aan onder andere de bestrating en de entree van Toren. De entree krijgt steeds meer vorm.

ONZE UNIEKE WERKWIJZE Lokaal nieuws dinsdag 18 augustus 2020

ONZE UNIEKE WERKWIJZE

Elk huis vertelt een eigen verhaal. Logisch, want mensen verschillen nu eenmaal van elkaar. Wij van Woonstudio Boon geloven dat thuis gaat over de mensen die er wonen. Door te kijken naar wie jij bent en wat jij belangrijk vindt, maken wij ons interieuradvies persoonlijk. Op deze manier ontdekken wij jouw thuisverhaal en creëren jouw ware thuis.

WOONSTUDIO BOON INTERIEURADVIES
Ons interieuradvies start altijd met een gratis eerste kennismaking, de Design Date. Tijdens deze ontmoeting worden jouw woonwensen, prioriteiten, situatie en stijl in kaart gebracht. Na afloop van een Design Date kan je kiezen uit één van onze drie Design Services:

1. DESIGN ADVIES
Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste vloer, gordijnen, verfkleuren en/of raamdecoratie? Onze interior designer gaat samen met jou op zoek naar een uitgebalanceerde combinatie van kleuren en/of materialen die aansluiten bij jouw smaak en stijl. Op basis van jouw gedachten en wensen vormt de interior designer een concreet aankoopadvies.

2. DESIGN PLAN 2D
Ben je op zoek naar een uitgebreider interieuradvies voor een bepaalde ruimte? Dan kun je kiezen voor het Design Plan 2D waarmee je vooraf een goed beeld krijgt van het eindresultaat. Tijdens een persoonlijk adviesgesprek met onze interior designer gaan jullie uitgebreid in op de sfeer en stijl die je wilt creëren. Dit wordt vertaald naar een concreet en visueel tweedimensionaal interieurontwerp inclusief plattegrond en moodboard.

3. DESIGN PLAN 3D
Vind je het lastig om vooraf een goed beeld te krijgen van het eindresultaat? Dan kies je voor een Design Plan 3D. Dit is een compleet interieuradvies waar met behulp van een driedimensionaal ontwerp vooraf een realistisch beeld geschetst wordt van de ruimte, sfeer en stijl van jouw nieuwe inrichting. In het ontwerp worden alle producten, materialen en kleuren samengebracht. Hiermee breng je jouw (toekomstige) huis tot leven.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? We ontvangen je graag in onze winkel. Je kunt ook alvast een Design Date plannen via onze website: www.homemadeby.nl

Ervaar het gemak van professioneel interieuradvies Lokaal nieuws woensdag 05 augustus 2020

Ervaar het gemak van professioneel interieuradvies

Thuis. Daar waar je het leven viert en in stilte geniet. Een plek om samen te komen. En om alleen te zijn. Het cree?ren van een thuis is een zoektocht naar harmonie, de basis van persoonlijk welzijn en geluk. Wij helpen je met advies, ontwerp en realisatie van jouw ware thuis.

INTERIOR DESIGN

Het cree?ren van een persoonlijk thuis is zoveel meer dan het ophangen van gordijnen of het leggen van een vloer. Want mooie losse keuzes maken nog geen samenhangend geheel. Het inrichten van je huis begint met een goed plan dat past bij wie je bent en wat je belangrijk vindt. Geen kant-en-klare oplossing, maar een advies of ontwerp waarin jouw smaak, leefstijl en budget de hoofdrol spelen. En dat is precies wat Woonstudio Boon voor je doet.

DESIGN DATE

Omdat thuis de belangrijkste plek is in je leven, hebben wij Design Date ontwikkeld: ons cadeau voor jou. Design Date is een inspirerende en vrijblijvende eerste kennismaking met onze Interior Designer, het liefst bij jou thuis. Want alleen daar ligt de basis voor een persoonlijk interieur. Samen ontrafelen we wat het thuisgevoel voor jou betekent en ontdekken we wat jij in je hoofd en hart hebt.

VAN INTERIEURADVIES TOT REALISATIE

Uit onze ervaring blijkt hoe belangrijk het is dat ons team van vakspecialisten in een vroegtijdig stadium betrokken is bij het maken van de juiste keuzes. Opties voor meer- en minderwerk zijn namelijk mede afhankelijk van hoe de woning wordt ingedeeld en er komt in korte tijd veel informatie op je af. Daarbij helpen we je graag vanaf het begin.

Het is onze missie om mensen te helpen een persoonlijk en leefbaar thuis te maken. Dat doen we niet alleen door interieuradvies te geven, maar ook door het designplan te verwezenlijken. Wij van Woonstudio Boon hebben naast onze Interior Designer alle vakspecialisten in huis om een vloer te leggen, gordijnen in te meten en op te hangen en de muren te schilderen. Wil je een vrijblijvende afspraak maken voor een eerste gesprek?

Neem dan contact op.

'De uitdaging die Toren heet' Lokaal nieuws zaterdag 01 augustus 2020

'De uitdaging die Toren heet'

Glunderend ontvouwde Guido Scholtens in september 2016 zijn plannen voor de Toren van Hoorn, op de hoek van de Provincialeweg en Maelsonstraat. ,,Het is een jongensdroom om zo'n groot gebouw te maken’’, zei hij. 

Glunderend ontvouwde Guido Scholtens in september 2016 zijn plannen voor de Toren van Hoorn, op de hoek van de Provincialeweg en Maelsonstraat. ,,Het is een jongensdroom om zo'n groot gebouw te maken’’, zei hij.

De Scholtens Groep, waarvan hij directeur is, was toen al een jaar bezig met de voorbereiding. Bijna vier jaar later staat Guido Scholtens trots bij het ruim zestig meter hoge, relatief slanke, gele flatgebouw. Of hij zo’n megaproject nog eens zou doen? ,,Daar zou ik eerst eens héél goed over nadenken’’, zegt hij veelbetekenend.

Blikvanger
De toren zelf is het hoogste woongebouw in Hoorn en verre omstreken. Het is de blikvanger van een complex, dat in totaal 212 woningen omvat. De laatste appartementen worden half september opgeleverd.

Scholtens Groep is een familiebedrijf dat 83 jaar bestaat. Het had nog niet eerder een project met deze omvang. ,,Zo’n groot project vraagt enorm veel van je organisatie. Ze moesten heel erg hun best doen.’’

Van de mensen die Toren hebben gemaakt, staan er 75 op de loonlijst van Scholtens. Zij waren vooral belast met de organisatie, de uitvoering en de leiding van het project, waarvoor ook veel onderaannemers zijn ingeschakeld.

Op meer vlakken was de Toren van Hoorn een uitdaging. Hoogbouw is kostbaar, alleen al vanwege de zware constructie en de stevige fundering die nodig is.

Om zo’n gebouw te kunnen maken, moet de economie een bepaalde tijd constant zijn, zegt Scholtens. ,,In dit gebied raak je er van dit soort appartementen honderd per jaar kwijt, dit waren er tweehonderd. Dat maakt zo’n project riskanter. Maar we hadden een lange lijst van mensen die zo’n huis wilden hebben, Er was een enorme vraag.’’ Ook de plek, nabij het NS-station, maar niet in een woonwijk en langs de Provincialeweg, moest zich bewijzen. ,,Dat zijn wel dingen die je moet overwinnen.’’

Heistelling
Er viel wel meer te overwinnen. Tegenslagen bijvoorbeeld. Op 18 april 2018, bijna een maand na het slaan van de eerste paal, viel een van de twee heistellingen om in de bouwput. Er vielen geen gewonden, maar de vertraging beliep vier weken, ook omdat er geen andere heistelling beschikbaar was. Het was toen al ongekend druk in de bouw en er was gebrek aan materieel en materiaal. Dat was, samen met het enorme personeelstekort, een factor die het project niet makkelijker uitvoerbaar maakte. Corona kwam er ook nog even overheen. ,,Maar je ziet wel dat de woningmarkt zo krap is, dat het gewoon doorgaat.’’

Risico’s
Inmiddels is de Toren van Hoorn in de afrondende fase. De 140 appartementen van de ’laagbouw’ zijn al betrokken. Er zijn nog zeventien appartementen - alle in de Toren zelf - te koop, in prijs variërend van 375.000 euro (71 m2 op de twaalfde verdieping) tot 1.382.500 euro (146 m2 op de bovenste verdieping).

Op zes van die zeventien ’woonkansen’, zoals Scholtens ze steevast noemt, ligt een optie. Bij elkaar hebben de makelaars van Toren nog voor bijna elf miljoen euro in de etalage staan. Het is een van de risico’s die horen bij elk hoogbouwproject, weet hij. ,,De verkoop van hoger gelegen appartementen gaat gewoon langzamer. Veel mensen kennen het niet. Ze denken aan de Bijlmer en willen het eerst zien als het klaar is.’’ Hij maakt zich geen zorgen. ,,We lopen op schema.’’ 

Oeps: zes woningen kleiner dan op tekening
Zes appartementen in het complex Toren zijn kleiner uitgevallen dan op tekening stond. De eigenaren hebben een vergoeding gekregen.

Volgens ontwikkelaar Guido Scholtens gaat het om boven elkaar liggende woningen in de ’laagbouw’ aan de kant van het Horizon College. Door een fout is een spouwmuur aan de verkeerde kant ingetekend, waardoor deze ten koste ging van de ruimte in de woning en niet van de hal, aldus Scholtens. ,,Ondanks de checks die we altijd doen. Heel vervelend. Het ging in totaal om ongeveer anderhalve vierkante meter. Een koper ontdekte dat. Toen het bleek te kloppen hebben we ook de andere eigenaren op de hoogte gesteld. Zoiets moet je natuurlijk oplossen.’’

De vergoeding was volgens Scholtens gebaseerd op de vierkantemeterprijs.

Toren Hoorn dingt mee naar Arie Keppler Prijs
Scholtens Groep en GeO Architecten uit Schagen hebben het project Toren ingezonden voor de Arie Keppler Prijs.

De stichting MOOI Noord-Holland huldigt hiermee om het jaar personen of organisaties die een prestatie hebben geleverd op het gebied van ruimtelijke kwaliteit in Noord-Holland.

De rijke historie van Hoorn en de oude binnenstad waren volgens de indiener inspiratie voor vormgeving, kleurgebruik en materiaalkeuze voor Toren: ’de nieuwe stadspoort van Hoorn’. De toren zelf heeft twee ’gezichten’: breed vanaf de Provincialeweg, maar extreem slank (13 meter) gezien vanuit de binnenstad. Het complex heeft een parkeergarage voor 278 voertuigen en omsluit een parkachtige binnentuin voor bewoners, waar een ’stadse stilte’ heerst. 

Rozenbuurt
Wat de volgende uitdaging in de gemeente Hoorn wordt? Een wijk van ruim 400 woningen. De Rozenbuurt, op de hoek van de Dorpsstraat en Oosterbouw in Zwaag, waarbij Scholtens samenwerkt met ontwikkelaar Timpaan in Hoofddorp. Met de gemeente is een overeenkomst getekend om de nieuwe woonbuurt te ontwikkelen. ,,Alles ligt klaar’’, zegt Guido Scholtens. ,,Het gebied is niet verontreinigd, er zijn geen archeologische dingen. Er liggen al grote stroomkabels en het ligt tegen het dorp Zwaag aan, zodat het direct goed aansluit op de samenleving. We zijn met het bestemmingsplan bezig. In 2021 hoop ik te kunnen beginnen. En dat is nodig ook.’’

Met dat laatste doelt hij op de woningnood, die ook in Hoorn al jaren speelt. ,,Die woningkrapte is economisch ontwrichtend. In de krappe markt gaan de prijzen veel te ver omhoog. Er moeten snel meer woningen worden gebouwd, maar dat vereist dat de overheid integraal kijkt naar de plannen die er zijn. Ze moeten er niet te veel per sector mee bezig zijn. Dat levert, steeds als een afdeling opmerkingen heeft, vertraging op.’’

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Hoorn.

Aanmelden