Actueel

Nieuws

Wat een fantastisch uitzicht! Lokaal nieuws woensdag 02 juni 2021

Wat een fantastisch uitzicht!

Wat een fantastisch uitzicht!

Wat een fantastisch uitzicht!

Foto © Benno's Fotografie Lokaal nieuws donderdag 13 mei 2021

Foto © Benno's Fotografie


Foto © Benno's Fotografie

Vijf Hagemeistersorteringen in Toren, Hoorn Lokaal nieuws maandag 03 mei 2021

Vijf Hagemeistersorteringen in Toren, Hoorn

Stevig ensemble met sprekende kleuren

Als een nieuw landmark staat woningbouwcomplex Toren aan de stadsrand van Hoorn. De transformatielocatie waarop de nieuwbouw verrees, verlangde aan de gevels een stevige kleurstelling. Projectontwikkelaar Guido Scholtens en projectarchitect Maarten Overtoom realiseerden dat met een ensemble van vijf sprekende Hagemeistersorteringen. Met die sorteringen haakt de architectuur van Toren tegelijkertijd aan op de historische baksteenarchitectuur in de nabije binnenstad. De gevels van de zestig meter hoge toren van het woningbouwcomplex werden vol vermetseld met de diepgele Hagemeistersortering Rostock GT. Lees verder.

Nog maar 4 woonkansen! Lokaal nieuws vrijdag 09 april 2021

Nog maar 4 woonkansen!

Nog maar 4 woonkansen! Dit is uw laatste kans!

Nog maar 4 woonkansen! Dit is uw laatste kans!

Heeft u interesse? Neem contact op met de makelaars. 

Wilt u ook genieten van het prachtige uitzicht vanaf uw mooie balkon? Lokaal nieuws zondag 04 april 2021

Wilt u ook genieten van het prachtige uitzicht vanaf uw mooie balkon?

Wilt u ook genieten van het prachtige uitzicht vanaf uw mooie balkon?

Wilt u ook genieten van het prachtige uitzicht vanaf uw mooie balkon?
Kijk voor beschikbaarheid op de woonselector of neem contact op met de makelaars. 

Bekijk deze prachtige video van Toren, gemaakt door Menno Bakker! Lokaal nieuws donderdag 01 april 2021

Bekijk deze prachtige video van Toren, gemaakt door Menno Bakker!

Bekijk deze prachtige video van Toren, gemaakt door Menno Bakker uit Hoorn. 

Groen licht bestemmingsplanprocedure nieuwbouwwijk Rozenbuurt in Zwaag Lokaal nieuws vrijdag 26 maart 2021

Groen licht bestemmingsplanprocedure nieuwbouwwijk Rozenbuurt in Zwaag

Groen licht bestemmingsplanprocedure nieuwbouwwijk Rozenbuurt in Zwaag

HOORN - De Hoornse raad heeft groen licht gegeven voor de bestemmingsplanprocedure voor de nieuwe de Rozenbuurt. Dit is een plan voor een nieuwe woonwijk met circa 450 woningen op de voormalige Balk-locatie in Zwaag. 

Lees meer. 

Artikel NHD: "Soms ga ik even naar buiten kijken' Lokaal nieuws vrijdag 19 maart 2021

Artikel NHD: "Soms ga ik even naar buiten kijken'

Artikel NHD: "Soms ga ik even naar buiten kijken' Wonen Mike Cornelissen alsnog hoog in de Toren Hoger wonen dan de 54-jarige Mike Cornelissen kan in Hoorn haast niet. Zijn thuis is sinds januari een ’skyhouse’, op de zeventiende verdieping van Toren, aan de zuidwestkant. Of het bevalt? Hij kan zó in de reclame voor de ’woonkansen’ die nog te koop zijn.

’Geweldig’ vindt Mike Cornelissen het. Hij wijst op het levende schilderij dat hij door de wandgrote glazen schuifdeuren heeft. De binnenstad van Hoorn en het Markermeer, met stadsstrand, liggen aan zijn voeten. ,,Net Madurodam. Overal beweegt iets. Laatst zag ik ze rondjes schaatsen op het Hoornse Hop. Je ziet ook Almere en Lelystad. Het weer, de wolken, elke keer is het anders hoe het licht op het water valt. Het is een feest. Soms doe ik alle lichten uit en ga ik gewoon een tijdje alleen maar naar buiten kijken. Ik zit nog te azen op onweer boven het Markermeer.”

Aan de zijkant kijkt hij door hoge ramen uit over Noord-Holland. „Met Amsterdam, Hoogovens, de kust... ’s Avonds zie de hele A7!’’

Woonboerderij

Van oorsprong komt de man, die al zijn hele leven ’tandtechnieker’ is, uit Amsterdam. Via Landsmeer kwam hij in Abbekerk terecht. Daar woonde hij tot drie jaar geleden in een woonboerderij, die hij in vijftien jaar helemaal had opgeknapt.

Na een echtscheiding begon hij opnieuw. Tijdelijk huurde hij wat in de Hoornse binnenstad, maar dat beviel matig. Hij kon er bijvoorbeeld zijn auto en motor niet kwijt. Al in een vroeg stadium informeerde hij naar een appartement in Toren. ,,Omdat het nieuw is. En gemakkelijk.’’ Hij schrok van de gepeperde prijzen. „Ik dacht, dat zijn Amsterdam-prijzen! Voor zes ton kan ik in Amsterdam ook wel wat vinden! Maar in Amsterdam ging ik ook rekenen. Er kwam daar ook erfpacht bij. En mijn bedrijf zit in Hoorn. Dus keek ik toch weer naar Toren. Alles was inmiddels in optie. Ik kon een stuk lager nog een appartement krijgen, maar wilde wel naar boven. Als er maar een balkon boven het mijne zat, vanwege de zon en als beschutting tegen regen. Dat vond ik belangrijk. Dan kun je daar nog wat laten staan.’’

,,Op een gegeven moment zag ik dat het appartement waar ik nu woon weer beschikbaar kwam. Ik belde meteen de makelaar, en kon nog ruilen.”

Die keer dat zijn appartement boven de wolken uitstak (zie foto onder) was hij toevallig niet thuis. Wel maakte hij de jongste storm mee.

Achteraf is hij blij dat hij voor de Toren gekozen heeft. „Echt blij. En zo had ik me door allerlei tegenslag al een tijdje niet gevoeld.”

Artikel NHD: Er zijn nog zeven 'woonkansen' in de Toren in Hoorn Lokaal nieuws vrijdag 19 maart 2021

Artikel NHD: Er zijn nog zeven 'woonkansen' in de Toren in Hoorn

Artikel NHD: Er zijn nog zeven 'woonkansen' in de Toren in Hoorn

’Pittig nadenken’ over Torenappartementen

Bouwer hoogste woongebouw van Hoorn had verwacht dat verkoop sneller zou gaan

Er zijn nog zeven ’woonkansen’ in de Toren in Hoorn. De hoger gelegen appartementen, in prijs variërend van 413.500 tot 1.382.500 euro, staan al een tijdje in de etalage. ,,Mijn gevoel was eerlijk gezegd dat het sneller zou gaan’’, zegt directeur Guido Scholtens van bouwer Scholtens Groep.

De hoogst gelegen woningen van Hoorn zijn al volledig afgewerkt, ingericht en per direct bewoonbaar. Zelfs het koffiezetapparaat staat er al, laat Scholtens weten. Op vijf van de zeven is een optie genomen. Maar hij moet geduld oefenen. ,,Gevoelsmatig was ik optimistischer, maar ik heb nog nooit zo’n gebouw gemaakt. Mijn raad van commissarissen heeft me verzekerd dat dit niet uitzonderlijk is. Een derde wordt verkocht vóór de bouw, een derde tijdens en een derde erna. Dus ik voel me in die zin niet ongerust.’’

Uitzicht
Het complex omvat 212 woningen, waarvan 72 in de toren zelf. De bovenste zijn vooral vanwege het uitzicht ook in prijs het hoogst.

Er zijn volgens Scholtens verschillende verklaringen voor het feit dat het met de verkoop van die laatste woningen wat moeizamer gaat.

De markt voor luxe appartementen is in Hoorn behoorlijk verzadigd, doordat in de afgelopen jaren 205 woningen van Toren zelf en 109 bij het Missiehuis zijn verkocht, plus enkele tientallen in de nieuwbouw aan de Westerdijk en in de binnenstad. ,,Alles bij elkaar een flink aanbod van appartementen in de hogere prijsklasse.’’

Loslaten
,,We verkopen 80 tot 85 procent van de woningen aan West-Friezen. Die kennen dat niet, wonen op zo’n hoogte. Veel mensen die bij ons kopen, komen uit een vrijstaande woning. Die moeten er soms even pittig over nadenken, vinden het moeilijk om los te laten wat ze gewend zijn. Tot ze een keer komen kijken. Dan denken ze: o, wacht even. Dit licht, dit uitzicht.’’

Wat een plaatje! Lokaal nieuws donderdag 18 maart 2021

Wat een plaatje!

Wat een plaatje! Foto gemaakt door Menno Bakker. 

​Wat een plaatje! Foto gemaakt door Menno Bakker. 

Interview prijswinnaar: "Als er een mooie woning op ons pad komt" Lokaal nieuws maandag 15 maart 2021

Interview prijswinnaar: "Als er een mooie woning op ons pad komt"

Marcel Broers, 48 jaar, woont op dit moment samen met zijn vriendin en drie kinderen in de Kersenboogerd in Hoorn. Ze zijn geïnteresseerd in de woningen die gebouwd gaan worden in het plan ‘Rozenbuurt’ in Zwaag.

​Als er een mooie woning op ons pad komt
 
Marcel Broers, 48 jaar, woont op dit moment samen met zijn vriendin en drie kinderen in de Kersenboogerd in Hoorn. Ze zijn geïnteresseerd in de woningen die gebouwd gaan worden in het plan ‘Rozenbuurt’ in Zwaag.
 
Er is geen haast en ze zijn ook niet heel actief op zoek, maar als er een mooie woning op een mooie locatie voorbijkomt, hebben ze wellicht interesse. Dit plan spreekt aan omdat Zwaag een lichte voorkeur heeft vanwege de centrale ligging en de uitvalswegen. ‘Rozenbuurt’ ligt ook dicht bij het bedrijventerrein waar hij dagelijks komt.
 
Marcel is eigenaar van Broers Tegeltechniek, een tegelzettersbedrijf dat hij een aantal jaren geleden heeft overgenomen van zijn vader. ‘Tegelzetten doe ik al sinds mijn jeugd doordat mijn vader dit vak uitoefende en ik geregeld met hem mee ging om badkamers en vloeren te betegelen. Hij heeft mij dit vak geleerd’; aldus Marcel.
 
Een twee-onder-één kapwoning zou mooi zijn voor ze, maar misschien is een vrijstaande woning ook mogelijk. Duurzaamheid en een mooi aanzicht van de gehele woonwijk vindt Marcel belangrijk. Hij en zijn vriendin zijn dan ook benieuwd naar de plannen.

De lente komt eraan! Lokaal nieuws dinsdag 09 maart 2021

De lente komt eraan!

De lente komt eraan! 

De lente komt eraan!

Foto © Benno Ellerbroek

Betrek de tuinkamer bij uw woonkamer en geniet van nog meer woonruimte! Lokaal nieuws zaterdag 06 maart 2021

Betrek de tuinkamer bij uw woonkamer en geniet van nog meer woonruimte!

Ruim 100 m² woonplezier door de tuinkamer bij uw woonkamer te betrekken. Zo kunt u genieten van nog meer woonruimte!

Ruim 100 m² woonplezier door de tuinkamer bij uw woonkamer te betrekken. Zo kunt u genieten van nog meer woonruimte!

De zon schijnt! Lokaal nieuws vrijdag 05 maart 2021

De zon schijnt!

De zon schijnt!

De zon schijnt!

'Rozenbuurt' Lokaal nieuws donderdag 04 maart 2021

'Rozenbuurt'

Op 23 maart buigt de Hoornse raad zich over het plan voor een nieuwe woonwijk op de voormalige Balk-locatie in Zwaag. 

Op 23 maart buigt de Hoornse raad zich over het plan voor een nieuwe woonwijk op de voormalige Balk-locatie in Zwaag. Het plan 'Rozenbuurt' gaat uit van maximaal 450 woningen'; 180 grondgebonden en 270 appartementen, in alle prijsklassen (20% sociale huur en 10% goedkope koop, 30% middel dure huur en koop en 40% in het duurdere segment).

Benieuwd naar de plannen? Kijk dan hier: https://bit.ly/3qi9pDq

Wordt dit uw uitzicht? Het kan! Lokaal nieuws woensdag 17 februari 2021

Wordt dit uw uitzicht? Het kan!

Wordt dit uw uitzicht? Het kan!

Wordt dit uw uitzicht? Het kan!
Kijk voor de beschikbare appartementen op de woonselector, of neem contact op met een van de makelaars. 

Schaatsweekend ingelijst Lokaal nieuws maandag 15 februari 2021

Schaatsweekend ingelijst

Schaatsweekend ingelijst

Vandaag in het NHD 'Schaatsweekend ingelijst'. Ziet u ook de prachtige Toren op de achtergrond?

Een prachtig winters beeld met Toren op de achtergrond Lokaal nieuws zaterdag 13 februari 2021

Een prachtig winters beeld met Toren op de achtergrond

Een prachtig winters beeld met Toren op de achtergrond

Een prachtig winters beeld met Toren op de achtergrond

Toren, een warm welkom, elke dag opnieuw Lokaal nieuws zaterdag 06 februari 2021

Toren, een warm welkom, elke dag opnieuw

De entree is het visitekaartje van Toren, zowel binnen als buiten. Stap binnen in uw eigen woontoren alsof u een hotel binnen stapt, de uitstraling is warm en luxe. 

De entree is het visitekaartje van Toren, zowel binnen als buiten. Stap binnen in uw eigen woontoren alsof u een hotel binnen stapt, de uitstraling is warm en luxe. Er is een welkomstbalie waar de huismeester u verwelkomt, een loungehoek en koffiecorner. Heet familie en vrienden welkom in de lobby van de Toren.

Met één van de twee liften of via het trappenhuis kunt u uw appartement bereiken. Parkeren kunt u, op uw eigen parkeerplaats, in de parkeergarage.
 

Toren: Een warm welkom, elke dag opnieuw.

Letterlijk wonen in de wolken Lokaal nieuws woensdag 03 februari 2021

Letterlijk wonen in de wolken

Letterlijk wonen in de wolken

Letterlijk wonen in de wolken

Wonen aan de Top! Lokaal nieuws vrijdag 22 januari 2021

Wonen aan de Top!

Wonen aan de Top Nog maar 10 woonkansen! Per direct wonen Appartementen vanaf de 17e verdieping beschikbaar Prachtig uitzicht  prijs vanaf € 413.500,-- v.o.n.

Wonen aan de Top
Nog maar 10 woonkansen!
Per direct wonen
Appartementen vanaf de 17e verdieping beschikbaar
Prachtig uitzicht 
prijs vanaf € 413.500,-- v.o.n.

WAAR VOEL JIJ JE THUIS? Lokaal nieuws maandag 18 januari 2021

WAAR VOEL JIJ JE THUIS?

WAAR VOEL JIJ JE THUIS?

Thuis. Dé plek waar je kunt genieten met anderen, waar jij je comfortabel voelt en jezelf kunt zijn. Onze woonstijlen Barn, Park en Loft karakteriseren zich met een unieke sfeer. Landelijk, luxe of industrieel; in welke woonstijl voel jij je thuis? Wij van Woonstudio Boon helpen je met advies, ontwerp en realisatie van jouw ware thuis.

WOONSTIJL BARN

Deze landelijke woonstijl benadrukt een leven ver weg van de drukke stad, waar je tot rust komt en geniet van een eerlijk en bewust leven. Na een lange wandeling door weer en wind is het fijn thuiskomen in het robuuste, nonchalante interieur. Ontspan en verdrijf de alledaagse drukte met woonstijl Barn. De verschillende materialen zorgen voor een nonchalante uitstraling, denk hierbij aan linnen, katoen, wol en sisal. Door het gebruik van natuurlijke producten wordt ook hier de natuur weer doorgevoerd in het interieur.

WOONSTIJL PARK

Een huis dat pronkt en trots is op zijn voorkomen. Luxe woonstijl Park brengt een ode aan ons cultureel erfgoed met als inspiratiebron de Hollandse historie. Het interieur is rijk en uitnodigend. Er zal niks ontbreken aan dit interieur door de verschillende kleuren, materialen en structuren. Glanzende materialen met een rijke structuur benadrukken de luxe sfeer in het interieur. Geniet van het leven met luxe woonstijl Park.

WOONSTIJL LOFT

Industriële woonstijl Loft staat voor nuchter, recht door zee en zonder te veel afleiding. Door de industriële, eigenzinnige en persoonlijke ruimte voelt elke creatieveling zich hier thuis. Stoere structuren in gestileerde vormen zijn een speels geheel in het interieur. Eerlijke materialen – zoals beton, steen en metaal – vormen de basis van de ruimtes die in elkaar overlopen en objecten individuele aandacht krijgen. Kom hier om te ontspannen en geniet van de ruimte om je heen met woonstijl Loft.

DESIGN DATE

Omdat thuis de belangrijkste plek is in je leven, heeft Home Made By Design Date ontwikkeld, een inspirerende en vrijblijvende eerste kennismaking met een Interior Designer, het liefst bij jou thuis. Want alleen daar ligt de basis voor een persoonlijk interieur. Samen met de interior designer van Woonstudio Boon ontrafel je wat het thuisgevoel voor jou betekent. Benieuwd welke woonstijl – landelijk Barn, luxe Park of industrieel Loft – bij jou past? Kom erachter.

 

 

Foto © Lex Overtoom / Lex Overtoom Photo Film Lokaal nieuws maandag 18 januari 2021

Foto © Lex Overtoom / Lex Overtoom Photo FilmLex Overtoom Photo Film

De keten worden afgevoerd Lokaal nieuws dinsdag 22 december 2020

De keten worden afgevoerd

De keten worden afgevoerd

De keten worden afgevoerd

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Hoorn.

Aanmelden