Actueel

Nieuws

Deze week worden de eerste appartementen opgeleverd! Lokaal nieuws woensdag 28 oktober 2020

Deze week worden de eerste appartementen opgeleverd!

Een speciale week! Deze week worden namelijk de eerste appartementen van de Toren opgeleverd. Wij wensen de bewoners alvast veel woonplezier toe!

Een speciale week! Deze week worden namelijk de eerste appartementen van de Toren opgeleverd. Wij wensen de bewoners alvast veel woonplezier toe!

Wilt u de prachtig ingerichte modelwoningen bezoeken? Lokaal nieuws dinsdag 20 oktober 2020

Wilt u de prachtig ingerichte modelwoningen bezoeken?

Wilt u de prachtig ingerichte modelwoningen bezoeken? Dat kan!

Wilt u de prachtig ingerichte modelwoningen bezoeken? Dat kan! Op donderdag 29 oktober is er een openstelling. Maak een afspraak via uw account. 

We hebben een winnaar! Lokaal nieuws dinsdag 13 oktober 2020

We hebben een winnaar!

De 2500 aanmeldingen op de website zijn bereikt, dat betekent dat we een winnaar hebben. 

De 2500 aanmeldingen op de website zijn bereikt, dat betekent dat we een winnaar hebben. De bol.com bon t.w.v. €100,- is verstuurd aan de gelukkige winnaar!

EEN PERSOONLIJK INTERIEUR? DE EXPERTS VAN WOONSTUDIO BOON HELPEN JE! Lokaal nieuws maandag 12 oktober 2020

EEN PERSOONLIJK INTERIEUR? DE EXPERTS VAN WOONSTUDIO BOON HELPEN JE!

Heb je plannen om je huis van een make-over te voorzien? Of wordt je nieuwe woning binnenkort opgeleverd? Stel je eens voor hoe heerlijk het zou zijn als er één partij was die je alles uit handen neemt, van het ontwerp tot realisatie? Woonstudio Boon is die partij.

Het inrichten van je huis begint met een goed plan dat precies past bij wie je bent en wat je belangrijk vindt. Een advies of ontwerp waarin jouw smaak, leefstijl en budget de hoofdrol spelen. Dit is precies wat een Interior Designer van Woonstudio Boon voor je doet.

Woonstudio Boon is aangesloten bij Home Made By een landelijk collectief van de beste vakspecialisten op het gebied van interior design. Home Made By staat voor de mooiste interieurproducten. Van vloeren (pvc-vloeren, laminaat, vinylvloeren en tapijt) en gordijnen (alle type raamdecoratie, van jaloezieën tot vouwgordijnen en shutters) tot aan verf en behang.

PRACHTIGE COLLECTIES: BARN, PARK & LOFT
Home Made By heeft drie prachtige én unieke collecties, Barn, Park en Loft. Deze collecties bestaan uit producten in verschillende categorieën: vloeren, gordijnen, raamdecoratie, verf en behang. De collecties zijn vanaf dit najaar uitgebreid met de categorie meubels. De Home Made By meubelcollectie bestaat uit slim ontworpen meubels die invulling geven aan jouw ware thuis.

PUUR EN TIJDLOOS
Kenmerkend voor Barn, Park en Loft is de pure en tijdloze stijl, die afgestemd wordt op verschillende levensbehoeften. Door een subtiel kleurenspel van aardse tinten en verfijnde, veelal natuurlijke materialen stralen de collecties allure, eenheid en rust uit. Bovendien zijn de collecties samengesteld uit hoogwaardige, betaalbare materialen, die de basis vormen voor een warm en persoonlijk thuis.

Iedere collectie bestaat uit regelmatig wisselende Home Stories: unieke verhalen om in te wonen. Nederlands beste interior designers hebben deze zorgvuldig ontworpen en samengesteld zodat jij jouw eigen stijl of smaak kunt ontdekken.

Het nieuwe woonseizoen is begonnen en in de winkel van Woonstudio Boon kun je nu de nieuwe collectie met bijbehorende Home Stories bekijken. Kom langs en laat je inspireren door de sfeer en stijl van deze unieke interieurs.

Meer informatie vind je op onze website: Woonstudio Boon

 

Opleveringen Lokaal nieuws vrijdag 09 oktober 2020

Opleveringen

De eerste opleveringen vinden plaats in week 44!

De eerste opleveringen vinden plaats in week 44!

De Toren vanaf het water Lokaal nieuws maandag 28 september 2020

De Toren vanaf het water

De Toren vanaf het water

De Toren vanaf het water

Wordt dit uw uitzicht? Lokaal nieuws donderdag 24 september 2020

Wordt dit uw uitzicht?

Wordt dit uw uitzicht?

Wordt dit uw uitzicht?

Indien u interesse heeft, kunt u contact opnemen met de makelaar.

Hoekstra en van Eck, telefoonnummer: 0229 272712
Jaspers-van Diepen, telefoonnummer: 0229 573600

De entree is weer een stapje verder Lokaal nieuws woensdag 23 september 2020

De entree is weer een stapje verder

De entree is weer een stapje verder

De entree is weer een stapje verder.

De sfeervolle binnentuin by night Lokaal nieuws maandag 21 september 2020

De sfeervolle binnentuin by night

De sfeervolle binnentuin by night

De sfeervolle binnentuin by night

Toren vanuit de lucht Lokaal nieuws zaterdag 12 september 2020

Toren vanuit de lucht

Fotograaf Maurice Tiggeler fotografeerde #TOREN vanuit de lucht.

Fotograaf Maurice Tiggeler fotografeerde #TOREN vanuit de lucht.

NHD: West-Friese opties voor Kepplerprijs Lokaal nieuws vrijdag 11 september 2020

NHD: West-Friese opties voor Kepplerprijs

NHD: West-Friese opties voor Kepplerprijs. 

NHD: West-Friese opties voor Kepplerprijs. Lees hier het artikel. 

De entree: weer een stapje verder Lokaal nieuws woensdag 09 september 2020

De entree: weer een stapje verder

De entree: weer een stapje verder

De entree: weer een stapje verder

Toren in beeld achter het synchroonzwemmen Lokaal nieuws maandag 31 augustus 2020

Toren in beeld achter het synchroonzwemmen

Toren in beeld achter het synchroonzwemmen

Toren in beeld achter het synchroonzwemmen

De winactie loopt nog Lokaal nieuws maandag 24 augustus 2020

De winactie loopt nog

De 2500 aanmelden op deze website zijn bijna bereikt! 

Zodra er 2500 aanmeldingen zijn, wordt er een bol.com bon verloot ter waarde
van €100,--. Meld je snel aan!

Inzending voor de Arie Keppler Prijs 2020 Lokaal nieuws vrijdag 21 augustus 2020

Inzending voor de Arie Keppler Prijs 2020

Inzending voor de Arie Keppler Prijs 2020 - TOREN in #Hoorn. "De rijke historie van Hoorn is als inspiratiebron gehanteerd voor de vormgeving van het project."

Inzending voor de Arie Keppler Prijs 2020 - TOREN in #Hoorn. "De rijke historie van Hoorn is als inspiratiebron gehanteerd voor de vormgeving van het project."

--> https://www.mooinoord-holland.nl/mooinoord-holland-inzendingen/toren-hoorn/

De entree van Toren krijgt steeds meer vorm Lokaal nieuws donderdag 20 augustus 2020

De entree van Toren krijgt steeds meer vorm

Er is in de vakantie hard doorgewerkt aan onder andere de bestrating en de entree van Toren. De entree krijgt steeds meer vorm.

Er is in de vakantie hard doorgewerkt aan onder andere de bestrating en de entree van Toren. De entree krijgt steeds meer vorm.

ONZE UNIEKE WERKWIJZE Lokaal nieuws dinsdag 18 augustus 2020

ONZE UNIEKE WERKWIJZE

Elk huis vertelt een eigen verhaal. Logisch, want mensen verschillen nu eenmaal van elkaar. Wij van Woonstudio Boon geloven dat thuis gaat over de mensen die er wonen. Door te kijken naar wie jij bent en wat jij belangrijk vindt, maken wij ons interieuradvies persoonlijk. Op deze manier ontdekken wij jouw thuisverhaal en creëren jouw ware thuis.

WOONSTUDIO BOON INTERIEURADVIES
Ons interieuradvies start altijd met een gratis eerste kennismaking, de Design Date. Tijdens deze ontmoeting worden jouw woonwensen, prioriteiten, situatie en stijl in kaart gebracht. Na afloop van een Design Date kan je kiezen uit één van onze drie Design Services:

1. DESIGN ADVIES
Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste vloer, gordijnen, verfkleuren en/of raamdecoratie? Onze interior designer gaat samen met jou op zoek naar een uitgebalanceerde combinatie van kleuren en/of materialen die aansluiten bij jouw smaak en stijl. Op basis van jouw gedachten en wensen vormt de interior designer een concreet aankoopadvies.

2. DESIGN PLAN 2D
Ben je op zoek naar een uitgebreider interieuradvies voor een bepaalde ruimte? Dan kun je kiezen voor het Design Plan 2D waarmee je vooraf een goed beeld krijgt van het eindresultaat. Tijdens een persoonlijk adviesgesprek met onze interior designer gaan jullie uitgebreid in op de sfeer en stijl die je wilt creëren. Dit wordt vertaald naar een concreet en visueel tweedimensionaal interieurontwerp inclusief plattegrond en moodboard.

3. DESIGN PLAN 3D
Vind je het lastig om vooraf een goed beeld te krijgen van het eindresultaat? Dan kies je voor een Design Plan 3D. Dit is een compleet interieuradvies waar met behulp van een driedimensionaal ontwerp vooraf een realistisch beeld geschetst wordt van de ruimte, sfeer en stijl van jouw nieuwe inrichting. In het ontwerp worden alle producten, materialen en kleuren samengebracht. Hiermee breng je jouw (toekomstige) huis tot leven.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? We ontvangen je graag in onze winkel. Je kunt ook alvast een Design Date plannen via onze website: www.homemadeby.nl

Ervaar het gemak van professioneel interieuradvies Lokaal nieuws woensdag 05 augustus 2020

Ervaar het gemak van professioneel interieuradvies

Thuis. Daar waar je het leven viert en in stilte geniet. Een plek om samen te komen. En om alleen te zijn. Het cree?ren van een thuis is een zoektocht naar harmonie, de basis van persoonlijk welzijn en geluk. Wij helpen je met advies, ontwerp en realisatie van jouw ware thuis.

INTERIOR DESIGN

Het cree?ren van een persoonlijk thuis is zoveel meer dan het ophangen van gordijnen of het leggen van een vloer. Want mooie losse keuzes maken nog geen samenhangend geheel. Het inrichten van je huis begint met een goed plan dat past bij wie je bent en wat je belangrijk vindt. Geen kant-en-klare oplossing, maar een advies of ontwerp waarin jouw smaak, leefstijl en budget de hoofdrol spelen. En dat is precies wat Woonstudio Boon voor je doet.

DESIGN DATE

Omdat thuis de belangrijkste plek is in je leven, hebben wij Design Date ontwikkeld: ons cadeau voor jou. Design Date is een inspirerende en vrijblijvende eerste kennismaking met onze Interior Designer, het liefst bij jou thuis. Want alleen daar ligt de basis voor een persoonlijk interieur. Samen ontrafelen we wat het thuisgevoel voor jou betekent en ontdekken we wat jij in je hoofd en hart hebt.

VAN INTERIEURADVIES TOT REALISATIE

Uit onze ervaring blijkt hoe belangrijk het is dat ons team van vakspecialisten in een vroegtijdig stadium betrokken is bij het maken van de juiste keuzes. Opties voor meer- en minderwerk zijn namelijk mede afhankelijk van hoe de woning wordt ingedeeld en er komt in korte tijd veel informatie op je af. Daarbij helpen we je graag vanaf het begin.

Het is onze missie om mensen te helpen een persoonlijk en leefbaar thuis te maken. Dat doen we niet alleen door interieuradvies te geven, maar ook door het designplan te verwezenlijken. Wij van Woonstudio Boon hebben naast onze Interior Designer alle vakspecialisten in huis om een vloer te leggen, gordijnen in te meten en op te hangen en de muren te schilderen. Wil je een vrijblijvende afspraak maken voor een eerste gesprek?

Neem dan contact op.

'De uitdaging die Toren heet' Lokaal nieuws zaterdag 01 augustus 2020

'De uitdaging die Toren heet'

Glunderend ontvouwde Guido Scholtens in september 2016 zijn plannen voor de Toren van Hoorn, op de hoek van de Provincialeweg en Maelsonstraat. ,,Het is een jongensdroom om zo'n groot gebouw te maken’’, zei hij. 

Glunderend ontvouwde Guido Scholtens in september 2016 zijn plannen voor de Toren van Hoorn, op de hoek van de Provincialeweg en Maelsonstraat. ,,Het is een jongensdroom om zo'n groot gebouw te maken’’, zei hij.

De Scholtens Groep, waarvan hij directeur is, was toen al een jaar bezig met de voorbereiding. Bijna vier jaar later staat Guido Scholtens trots bij het ruim zestig meter hoge, relatief slanke, gele flatgebouw. Of hij zo’n megaproject nog eens zou doen? ,,Daar zou ik eerst eens héél goed over nadenken’’, zegt hij veelbetekenend.

Blikvanger
De toren zelf is het hoogste woongebouw in Hoorn en verre omstreken. Het is de blikvanger van een complex, dat in totaal 212 woningen omvat. De laatste appartementen worden half september opgeleverd.

Scholtens Groep is een familiebedrijf dat 83 jaar bestaat. Het had nog niet eerder een project met deze omvang. ,,Zo’n groot project vraagt enorm veel van je organisatie. Ze moesten heel erg hun best doen.’’

Van de mensen die Toren hebben gemaakt, staan er 75 op de loonlijst van Scholtens. Zij waren vooral belast met de organisatie, de uitvoering en de leiding van het project, waarvoor ook veel onderaannemers zijn ingeschakeld.

Op meer vlakken was de Toren van Hoorn een uitdaging. Hoogbouw is kostbaar, alleen al vanwege de zware constructie en de stevige fundering die nodig is.

Om zo’n gebouw te kunnen maken, moet de economie een bepaalde tijd constant zijn, zegt Scholtens. ,,In dit gebied raak je er van dit soort appartementen honderd per jaar kwijt, dit waren er tweehonderd. Dat maakt zo’n project riskanter. Maar we hadden een lange lijst van mensen die zo’n huis wilden hebben, Er was een enorme vraag.’’ Ook de plek, nabij het NS-station, maar niet in een woonwijk en langs de Provincialeweg, moest zich bewijzen. ,,Dat zijn wel dingen die je moet overwinnen.’’

Heistelling
Er viel wel meer te overwinnen. Tegenslagen bijvoorbeeld. Op 18 april 2018, bijna een maand na het slaan van de eerste paal, viel een van de twee heistellingen om in de bouwput. Er vielen geen gewonden, maar de vertraging beliep vier weken, ook omdat er geen andere heistelling beschikbaar was. Het was toen al ongekend druk in de bouw en er was gebrek aan materieel en materiaal. Dat was, samen met het enorme personeelstekort, een factor die het project niet makkelijker uitvoerbaar maakte. Corona kwam er ook nog even overheen. ,,Maar je ziet wel dat de woningmarkt zo krap is, dat het gewoon doorgaat.’’

Risico’s
Inmiddels is de Toren van Hoorn in de afrondende fase. De 140 appartementen van de ’laagbouw’ zijn al betrokken. Er zijn nog zeventien appartementen - alle in de Toren zelf - te koop, in prijs variërend van 375.000 euro (71 m2 op de twaalfde verdieping) tot 1.382.500 euro (146 m2 op de bovenste verdieping).

Op zes van die zeventien ’woonkansen’, zoals Scholtens ze steevast noemt, ligt een optie. Bij elkaar hebben de makelaars van Toren nog voor bijna elf miljoen euro in de etalage staan. Het is een van de risico’s die horen bij elk hoogbouwproject, weet hij. ,,De verkoop van hoger gelegen appartementen gaat gewoon langzamer. Veel mensen kennen het niet. Ze denken aan de Bijlmer en willen het eerst zien als het klaar is.’’ Hij maakt zich geen zorgen. ,,We lopen op schema.’’ 

Oeps: zes woningen kleiner dan op tekening
Zes appartementen in het complex Toren zijn kleiner uitgevallen dan op tekening stond. De eigenaren hebben een vergoeding gekregen.

Volgens ontwikkelaar Guido Scholtens gaat het om boven elkaar liggende woningen in de ’laagbouw’ aan de kant van het Horizon College. Door een fout is een spouwmuur aan de verkeerde kant ingetekend, waardoor deze ten koste ging van de ruimte in de woning en niet van de hal, aldus Scholtens. ,,Ondanks de checks die we altijd doen. Heel vervelend. Het ging in totaal om ongeveer anderhalve vierkante meter. Een koper ontdekte dat. Toen het bleek te kloppen hebben we ook de andere eigenaren op de hoogte gesteld. Zoiets moet je natuurlijk oplossen.’’

De vergoeding was volgens Scholtens gebaseerd op de vierkantemeterprijs.

Toren Hoorn dingt mee naar Arie Keppler Prijs
Scholtens Groep en GeO Architecten uit Schagen hebben het project Toren ingezonden voor de Arie Keppler Prijs.

De stichting MOOI Noord-Holland huldigt hiermee om het jaar personen of organisaties die een prestatie hebben geleverd op het gebied van ruimtelijke kwaliteit in Noord-Holland.

De rijke historie van Hoorn en de oude binnenstad waren volgens de indiener inspiratie voor vormgeving, kleurgebruik en materiaalkeuze voor Toren: ’de nieuwe stadspoort van Hoorn’. De toren zelf heeft twee ’gezichten’: breed vanaf de Provincialeweg, maar extreem slank (13 meter) gezien vanuit de binnenstad. Het complex heeft een parkeergarage voor 278 voertuigen en omsluit een parkachtige binnentuin voor bewoners, waar een ’stadse stilte’ heerst. 

Rozenbuurt
Wat de volgende uitdaging in de gemeente Hoorn wordt? Een wijk van ruim 400 woningen. De Rozenbuurt, op de hoek van de Dorpsstraat en Oosterbouw in Zwaag, waarbij Scholtens samenwerkt met ontwikkelaar Timpaan in Hoofddorp. Met de gemeente is een overeenkomst getekend om de nieuwe woonbuurt te ontwikkelen. ,,Alles ligt klaar’’, zegt Guido Scholtens. ,,Het gebied is niet verontreinigd, er zijn geen archeologische dingen. Er liggen al grote stroomkabels en het ligt tegen het dorp Zwaag aan, zodat het direct goed aansluit op de samenleving. We zijn met het bestemmingsplan bezig. In 2021 hoop ik te kunnen beginnen. En dat is nodig ook.’’

Met dat laatste doelt hij op de woningnood, die ook in Hoorn al jaren speelt. ,,Die woningkrapte is economisch ontwrichtend. In de krappe markt gaan de prijzen veel te ver omhoog. Er moeten snel meer woningen worden gebouwd, maar dat vereist dat de overheid integraal kijkt naar de plannen die er zijn. Ze moeten er niet te veel per sector mee bezig zijn. Dat levert, steeds als een afdeling opmerkingen heeft, vertraging op.’’

De 'bruid' is tevoorschijn gekomen. Bekijk de video. Lokaal nieuws vrijdag 17 juli 2020

De 'bruid' is tevoorschijn gekomen. Bekijk de video.

Lange tijd was de #TOREN afgeschermd door haar steigers. Langzaam is verdieping na verdieping de steiger weggehaald en is de slanke "bruid" te voorschijn gekomen. We hebben een korte timelapse gemaakt.

Volg de realisatie van Toren Lokaal nieuws maandag 13 juli 2020

Volg de realisatie van Toren

Volg de realisatie van Toren

Volg de realisatie van Toren

Heeft u de prachtige modelwoningen al gezien? Lokaal nieuws donderdag 09 juli 2020

Heeft u de prachtige modelwoningen al gezien?

Heeft u de prachtige modelwoningen al gezien?

Er staan verschillende openstellingen ingepland. U kunt een afspraak maken via uw account. U bent van harte welkom!

Nog een paar lagen te gaan en dan is de gehele Toren 'uitgepakt' Lokaal nieuws woensdag 01 juli 2020

Nog een paar lagen te gaan en dan is de gehele Toren 'uitgepakt'

Nog een paar lagen te gaan en dan is de gehele Toren 'uitgepakt'. Is het geen plaatje?!

?Nog een paar lagen te gaan en dan is de gehele Toren 'uitgepakt'. Is het geen plaatje?!

La Tour se dévoile - De Toren wordt onthuld Lokaal nieuws vrijdag 26 juni 2020

La Tour se dévoile - De Toren wordt onthuld

HOORNGIDS | La Tour se dévoile wil zoveel zeggen als ’De Toren wordt onthuld’ of ’De Toren ontvouwt zich’. Eenmalig maken we gebruik van een Franse kop boven dit artikel. Eigenlijk alleen omdat het zo mooi klinkt en omdat de gebruikte kop zo aansprekend was toen in het zakengedeelte van Parijs weer eens een grote toren werd onthuld.

HOORNGIDS | La Tour se dévoile wil zoveel zeggen als ’De Toren wordt onthuld’ of ’De Toren ontvouwt zich’. Eenmalig maken we gebruik van een Franse kop boven dit artikel. Eigenlijk alleen omdat het zo mooi klinkt en omdat de gebruikte kop zo aansprekend was toen in het zakengedeelte van Parijs weer eens een grote toren werd onthuld.

De Toren aan de Maelsonstraat / Provincialeweg zat tot nu toe ingepakt met bouwschermen en langzamerhand wordt de fase bereikt dat Bouwbedrijf Scholtens het eindresultaat van de werkzaamheden in alle glorie kan tonen. De verwachting is dat alle steigers en schermen weg zullen zijn voor de komende bouwvak. De bruid komt dus hartje zomer tevoorschijn. De definitieve oplevering staat gepland voor september/oktober van dit jaar. Volgens Scholtens zijn nog enkele van de ruim tweehonderd appartementen beschikbaar.

Een ultieme buitenbeleving door serrekamer Lokaal nieuws maandag 22 juni 2020

Een ultieme buitenbeleving door serrekamer

Een ultieme buitenbeleving door serrekamer  

Een ultieme buitenbeleving door serrekamer

Maak een afspraak in uw account om de prachtige modelwoning(en) te bezichtigen en het mooie uitzicht te bewonderen!

'Corona-teststraat' Lokaal nieuws dinsdag 16 juni 2020

'Corona-teststraat'

Op dit moment is er een officiële ‘Corona-teststraat’ gevestigd in het pand op de locatie (voormalig pand van Herling Strijdhorst).

Op dit moment is er een officiële ‘Corona-teststraat’ gevestigd in het pand op de locatie (voormalig pand van Herling Strijdhorst). De gemeente heeft deze locatie uitgekozen om de corona-teststraat te vestigen waardoor de hele kop van Noord-Holland zich veilig via de drive-trough kan laten testen op Covid-19. Lees meer. 

Een 85 meter lange mobiele kraan ontmantelt vrijdag de laatste bouwkraan. Bekijk de video! Lokaal nieuws zaterdag 13 juni 2020

Een 85 meter lange mobiele kraan ontmantelt vrijdag de laatste bouwkraan. Bekijk de video!

Een 85 meter lange mobiele kraan ontmantelt vrijdag de laatste bouwkraan van de Toren van Hoorn. Een klus die de hele dag duurt en om 5 uur ’s morgens al begon, omdat het twee uur kostte om de mobiele kraan op te bouwen.

Een 85 meter lange mobiele kraan ontmantelt vrijdag de laatste bouwkraan van de Toren van Hoorn. Een klus die de hele dag duurt en om 5 uur ’s morgens al begon, omdat het twee uur kostte om de mobiele kraan op te bouwen. Video en artikel © Teka & NHD

Lees het artikel uit het NHD: https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20200612_40639533/hoogwerker-85-meter-lange-mobiele-kraan-ontmantelt-bouwkraan-toren-van-hoorn

 

Digitale bewonersavond Lokaal nieuws donderdag 04 juni 2020

Digitale bewonersavond

4 juni 2020 heeft er een digitale bewonersavond plaatsgevonden. 

4 juni 2020 heeft er een digitale bewonersavond plaatsgevonden. Tijdens deze avond is het concept stedenbouwkundig plan met de omwonenden gedeeld om zo informatie over het conceptplan te delen. Ondertussen is het ontwerpteam weer aan het tekenen om het plan verder te brengen. In de ontwerpsessies wordt nagedacht over verkeer, parkeren, architectuur, de stedenbouwkundige invulling, groenontwikkeling en duurzame onderwerpen als waterafwikkeling, hitte-stress, klimaat adaptatie en biodiversiteit. Ook met S.V. Westfriezen worden gesprekken gevoerd zodat het huidige parkeerprobleem binnen het toekomstige plan opgelost wordt. Voor het definitieve plan uit, zal op de locatie tijdelijk parkeren gerealiseerd worden voor S.V. Westfriezen.

Dat is genieten zo'n uitzicht Lokaal nieuws vrijdag 29 mei 2020

Dat is genieten zo'n uitzicht

Dat is genieten zo'n uitzicht
Foto's: ©
Benno's fotografie

Dat is genieten zo'n uitzicht

Prijswinnaar wil woning om toekomst op te bouwen! Lokaal nieuws woensdag 20 mei 2020

Prijswinnaar wil woning om toekomst op te bouwen!

Prijswinnaar wil woning om toekomst op te bouwen! Sanne Appelman heeft zich ingeschreven voor dit project in Zwaag en ze heeft, als één van de 2000 inschrijvers, een prijs gewonnen.

Prijswinnaar wil woning om toekomst op te bouwen!

Voor het project Rozenbuurt in Zwaag heeft V.O.F. Rozenbuurt de website www.wonen-zwaag.nl gemaakt. Geïnteresseerden vinden hier informatie en nieuws over dit project. Ze kunnen zich op de site aanmelden als geïnteresseerden.

Sanne Appelman heeft zich ingeschreven voor dit project in Zwaag en ze heeft, als één van de 2000 inschrijvers, een prijs gewonnen. Hiervoor feliciteerde Scholtens Projecten haar met een cadeaubon en ging in gesprek met haar.

Sanne is 23 jaar en woont samen met haar vriend Joep en kat Nox in de Risdam. Ze zijn op zoek naar een nieuw huis voor hun samen en kijken specifiek naar huizen binnen de gemeente Hoorn. Wonen in de Rozenbuurt lijkt ze geweldig. Het is een mooie buurt met aan de ene kant de stad en aan de andere kant een fijne en rustige landelijke omgeving.

Ze zijn op zoek naar een hoekwoning of een twee-onder-één kapwoning waar ze met veel plezier nog jaren kunnen wonen. Daarom hopen ze ook dat er snel concrete plannen komen voor de invulling van dit project. Sanne en Joep willen graag meedenken over de invulling van de openbare ruimtes om de buurt zo gezellig mogelijk te maken.

Ze verwachten dat de eerste woningen er al over twee jaar staan. Ze hopen dat zij hier dan ook komen wonen in een mooi huis in een gezellige buurt.

Binnentuin Toren Lokaal nieuws woensdag 20 mei 2020

Binnentuin Toren

Binnentuin Toren

Binnentuin Toren

Wordt dit uw uitzicht? Lokaal nieuws vrijdag 15 mei 2020

Wordt dit uw uitzicht?

Toch lekker wakker worden straks als je uitkijkt op het #stadstrand van Hoorn vanuit je appartement #lovetheview

Toch lekker wakker worden straks als je uitkijkt op het #stadstrand van Hoorn vanuit je appartement #lovetheview

Nieuwe winactie! Lokaal nieuws donderdag 14 mei 2020

Nieuwe winactie!

Nieuwe winactie! Bij 2500 aanmeldingen op de website wordt er wederom een bol.com bon verloot t.w.v. € 100,--. 

Bij 2500 aanmeldingen op de website wordt er wederom een bol.com bon verloot t.w.v. € 100,--. Heb je je nog niet aangemeld? Doe dit dan snel! Klik hier. 

De winnaar van de bol.com actie is bekend! Lokaal nieuws woensdag 13 mei 2020

De winnaar van de bol.com actie is bekend!

Inmiddels zijn er 2000 aanmeldingen via de website en is er een bol.com cadeaubon verloot onder één van deze aanmeldingen. 

De winnaar is bekend en heeft de bol.com bon ontvangen!

Bouwfoto's Lokaal nieuws maandag 11 mei 2020

Bouwfoto's

Bouwfoto's

Bouwfoto's 

Nationale driekleur ingemetseld in top Toren Hoorn, als symbool van vrijheid en welvaart Lokaal nieuws woensdag 06 mei 2020

Nationale driekleur ingemetseld in top Toren Hoorn, als symbool van vrijheid en welvaart

Vandaag #TOREN op de voorpagina van het Noordhollands Dagblad 

Vandaag #TOREN op de voorpagina van het Noordhollands Dagblad 

Van vlag halfstok naar vlag in top. Het is eerder vertoond van 4 naar 5 mei, maar het kreeg dinsdag toch een nieuwe dimensie bij de onthulling van een permanente vlag op de zestig meter hoge flat van het project Toren.

Op de noordwesthoek is met geglazuurde rode, witte en blauwe stenen een levensgrote afbeelding van de Nederlandse vlag gemaakt, van 80 centimeter hoog en 270 centimeter lang, die door een dubbele hoek in het metselwerk ook nog lijkt te wapperen.

Burgemeester Jan Nieuwenburg van Hoorn ging dinsdagmorgen met projectontwikkelaar Guido Scholtens naar boven en onthulde de vlag op deze bijzondere Bevrijdingsdag. Om vervolgens even een filmpje te maken van het uitzicht rondom, waar het zicht op deze heldere en zonnige dag met het blote oog al reikte tot Amsterdam, Hoogovens en Lelystad.

,,Prachtig dat dit samenvalt met 75 jaar vrijheid. Dit is een van de hoogtepunten van Hoorn in een memorabel jaar’’, zei Nieuwenburg. Hij sprak van een ’beeldbepalend vlaggetje’. ,,Het is afwachten of het de mensen opvalt, maar als je eenmaal weet dat hij er zit zie je het absoluut.’’

Over de plek waar de vlag op de hoek is ingemetseld is nagedacht. Scholtens: ,,Uiteraard in de top, en op de hoek waar de kans het grootst is dat mensen hem zien, zeker degenen die voor het stoplicht staan te wachten.’’

Scholtens kreeg het idee voor de bevrijdingsvlag tijdens de nieuwjaarsreceptie van Hoorn, waar burgemeester Nieuwenburg het levensbelang van vrijheid benadrukte. In maart 2018 had directeur Ad Geerdink van het Westfries Museum bij het slaan van de eerste paal voor Toren al gewezen op het belang van torens voor een stad, als symbool van welvaart en zelfvertrouwen. In historisch perspectief, had Geerdink gezegd, leven we in een bloeiperiode van relatieve welvaart en vrede. ,,Deze toren wordt wellicht het symbool van een tweede Gouden Eeuw.’’

Die symboliek wil Scholtens benadrukken met de afbeelding van de vlag op een van de penthouses. ,,A|s symbool van vrijheid, die de oorsprong is voor onze welvaart, die uiteindelijk leidt tot welzijn.’’

De komende maanden wordt de toren, die in werkelijkheid een stuk ranker is dan het plompe voorkomen met steigers rondom doet voorkomen, ’uitgepakt’. Elke vier dagen is er een verdieping meer te zien van de totaal twintig. Binnenin worden de appartementen afgewerkt. De eerste worden in september opgeleverd. Van de 72 appartementen in de toren zelf zijn er 48 verkocht. De 24 woningen die nog in de etalage staan worden compleet afgewerkt met vloer en keuken. ,,Voor comfortkopers’’, zegt Scholtens. ,,We maken ze helemaal klaar, kunnen ze er in september zó in.’’

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Hoorn.

Aanmelden