Lokaal nieuws vrijdag 19 maart 2021 Bron: Wonen in Hoorn

Artikel NHD: "Soms ga ik even naar buiten kijken'

Artikel NHD: "Soms ga ik even naar buiten kijken' Wonen Mike Cornelissen alsnog hoog in de Toren Hoger wonen dan de 54-jarige Mike Cornelissen kan in Hoorn haast niet. Zijn thuis is sinds januari een ’skyhouse’, op de zeventiende verdieping van Toren, aan de zuidwestkant. Of het bevalt? Hij kan zó in de reclame voor de ’woonkansen’ die nog te koop zijn.

’Geweldig’ vindt Mike Cornelissen het. Hij wijst op het levende schilderij dat hij door de wandgrote glazen schuifdeuren heeft. De binnenstad van Hoorn en het Markermeer, met stadsstrand, liggen aan zijn voeten. ,,Net Madurodam. Overal beweegt iets. Laatst zag ik ze rondjes schaatsen op het Hoornse Hop. Je ziet ook Almere en Lelystad. Het weer, de wolken, elke keer is het anders hoe het licht op het water valt. Het is een feest. Soms doe ik alle lichten uit en ga ik gewoon een tijdje alleen maar naar buiten kijken. Ik zit nog te azen op onweer boven het Markermeer.”

Aan de zijkant kijkt hij door hoge ramen uit over Noord-Holland. „Met Amsterdam, Hoogovens, de kust... ’s Avonds zie de hele A7!’’

Woonboerderij

Van oorsprong komt de man, die al zijn hele leven ’tandtechnieker’ is, uit Amsterdam. Via Landsmeer kwam hij in Abbekerk terecht. Daar woonde hij tot drie jaar geleden in een woonboerderij, die hij in vijftien jaar helemaal had opgeknapt.

Na een echtscheiding begon hij opnieuw. Tijdelijk huurde hij wat in de Hoornse binnenstad, maar dat beviel matig. Hij kon er bijvoorbeeld zijn auto en motor niet kwijt. Al in een vroeg stadium informeerde hij naar een appartement in Toren. ,,Omdat het nieuw is. En gemakkelijk.’’ Hij schrok van de gepeperde prijzen. „Ik dacht, dat zijn Amsterdam-prijzen! Voor zes ton kan ik in Amsterdam ook wel wat vinden! Maar in Amsterdam ging ik ook rekenen. Er kwam daar ook erfpacht bij. En mijn bedrijf zit in Hoorn. Dus keek ik toch weer naar Toren. Alles was inmiddels in optie. Ik kon een stuk lager nog een appartement krijgen, maar wilde wel naar boven. Als er maar een balkon boven het mijne zat, vanwege de zon en als beschutting tegen regen. Dat vond ik belangrijk. Dan kun je daar nog wat laten staan.’’

,,Op een gegeven moment zag ik dat het appartement waar ik nu woon weer beschikbaar kwam. Ik belde meteen de makelaar, en kon nog ruilen.”

Die keer dat zijn appartement boven de wolken uitstak (zie foto onder) was hij toevallig niet thuis. Wel maakte hij de jongste storm mee.

Achteraf is hij blij dat hij voor de Toren gekozen heeft. „Echt blij. En zo had ik me door allerlei tegenslag al een tijdje niet gevoeld.”

Meer weten over Wonen in Hoorn

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Hoorn.

Aanmelden