Lokaal nieuws donderdag 07 februari 2019 Bron: Wonen in Hoorn

’Eerste’ steen Toren Hoorn: nog 434.999 te gaan

,,We zoeken nog mensen’’, klonk het uitnodigend, nadat burgemeester Jan Nieuwenburg van Hoorn woensdagmiddag de officiële ’eerste steen’ van appartementencomplex Toren had gemetseld.

Met de start van het metselwerk, dat in totaal 435.000 stenen zal omvatten, is op de bouwplaats tussen Horizon College en Provincialeweg een nieuwe fase ingeluid. Op de plek waar 209 woningen verrijzen zijn dagelijks 60 tot 65 mensen aan het werk. Ze storten beton storten voor wanden en vloeren, vlechten wapening, brengen houten gevels en kozijnen aan, lassen staalconstructies, leggen leidingen voor water en elektra in vloeren en metselen - sinds deze week - aan de buitenmuur.

De 140 appartementen in de ’laagbouw’ worden eind dit jaar opgeleverd. De toren zelf - 55 meter hoog, 19 verdiepingen - is dan ’op hoogte’, maar binnen heeft de bouwer dan nog een half jaar werk. ,,Er wordt hier een nieuw stukje stad gecreëerd’’, zei burgemeester Nieuwenburg bewonderend. ,,In de Poort van Hoorn, vlakbij het openbaarvervoersknooppunt van West-Friesland, wordt hier letterlijk en figuurlijk iets groots neergezet dat voor de stad heel erg belangrijk is. Scholtens Groep steekt hier zijn nek uit.’’ Directeur Guido Scholtens zei blij te zijn dat de gemeente had toegestaan om hier de hoogte in te gaan, zodat de toren ’geen stompe kaars maar rank en elegant’ kan worden.

Meer weten over Wonen in Hoorn

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Hoorn.

Aanmelden