Specialisten

Elles Doesburg van Van Bruggen Adviesgroep over het benutten van overwaarde  

De Van Bruggen Adviesgroep is met meer dan zestig erkende adviseurs een van de grootste onafhankelijke financiële dienstverleners van ons land. Elles Doesburg-Prüszner is het gezicht van de regio West-Friesland. Ze is al sinds 1990 werkzaam in de wereld van hypotheken, verzekeringen en financieel advies en heeft haar sporen ruimschoots verdiend. Vier jaar geleden kwam ze in dienst bij Van Bruggen Adviesgroep en in 2018 werd ze gevraagd om zelfstandig adviseur te worden in Hoorn.

Van Bruggen Adviesgroep Hoorn

Grote gebeurtenissen in je leven hebben bijna altijd financiële consequenties: het kopen van een huis, met pensioen gaan, scheiden, arbeidsongeschiktheid of het starten van een onderneming. Dat vraagt om een goede begeleiding van een deskundig financieel adviseur. Van Bruggen Adviesgroep is onafhankelijk en werkt samen met nagenoeg alle geldverstrekkers en verzekeraars. Er is dus ruime keuze uit aanbieders met specifieke voorwaarden, die aansluiten op jouw unieke situatie. Voor Elles is die onafhankelijkheid heel belangrijk en een voorwaarde voor wederzijds vertrouwen. “Een objectief financieel advies is maatwerk en begint met een persoonlijke benadering en goed luisteren naar de ander. Het draait altijd om het belang van de klant.”

Advies aan de keukentafel

Je kunt bij Van Bruggen Adviesgroep Hoorn terecht voor alle financiële producten, zoals verzekeringen, pensioen en hypotheek. De adviesgesprekken vinden in principe gewoon bij je thuis plaats, in je eigen omgeving. Elles neemt graag de tijd om haar klanten te leren kennen, zodat haar advies helemaal op maat is. “Daarbij kijk ik verder dan vandaag waardoor je niet alleen nu, maar ook over tien of twintig jaar zorgeloos kunt wonen en leven. Pas nadat alles overzichtelijk is, formuleer ik een persoonlijk advies en ga ik op zoek naar een hypotheek  of verzekering die naadloos aansluit bij jouw wensen en omstandigheden. Ik vergelijk verschillende aanbieders kritisch qua voorwaarden en tarieven, om zo voor jou het beste product te kunnen selecteren.”

Lage hypotheekrente en stijging huizenprijzen

Ook als je al een hypotheek hebt afgesloten en denkt je financiële zaken op orde te hebben, is het verstandig om er regelmatig een kritische blik op te werpen. Zo is de huizenmarkt altijd in beweging. Op dit moment is de hypotheekrente laag en afhankelijk van je persoonlijke situatie zijn er diverse mogelijkheden om daar gebruik van te maken. Je kunt je hypotheek oversluiten, verhuizen of onderzoeken of rentemiddeling voordeel zou kunnen opleveren. Een ander punt is de stijgende huizenprijzen. “Als de waarde van je woning is gestegen of de hypotheekschuld is gedaald (bijvoorbeeld door aflossingen), dan heb je te maken met overwaarde. Simpel gezegd: je huis is meer waard dan je hypotheek. Het is verstandig om eens goed te kijken of dat in jouw geval zo is.”

Stel dat je overwaarde op je woning hebt. Wat kun je daar dan precies mee? Elles legt het graag uit.

Nieuwe koopwoning

“Heb je je oog laten vallen op een nieuwbouwhuis in één van de mooie projecten in Hoorn en omstreken? Of ben je van plan te verhuizen naar een andere bestaande woning? Dan kun je de overwaarde van je huidige huis gebruiken voor de aankoop daarvan. Voor die nieuwe woning heb je in dat geval een lagere hypotheek nodig. Ook kan het financiële ruimte geven om een duurdere woning te kopen of om meer luxe en comfort in het nieuwe huis aan te brengen.”

Investeren in de huidige woning

“Wil je graag in je huidige woning blijven wonen, maar zijn de keuken of de badkamer aan een opknapbeurt toe? Dan kun je aanspraak maken op de overwaarde en hiermee de verbouwing laten uitvoeren. Je hypotheek gaat omhoog of je sluit een extra hypotheek af.”

Verduurzamen

“Denk je erover om zonnepanelen aan te schaffen of wil je andere energiebesparende voorzieningen aanbrengen? Ook daarvoor kun je je overwaarde inzetten.”

Schenken aan (klein)kinderen

“Stel, de (klein)kinderen willen graag een eigen huis kopen, maar komen hiervoor een bedrag tekort. Met de overwaarde van jouw woning zou je hen kunnen helpen. Ik leg in een persoonlijk gesprek graag alles uit over fiscaalvriendelijk schenken.”

Reizen

“Een verre reis naar een bijzonder land, veel mensen dromen er van. Ook voor het financieren van een reis kun je de overwaarde gebruiken. Houd er wel rekening mee dat over de hoogte van dit bedrag geen hypotheekrente meer mag worden afgetrokken voor de inkomenstenbelasting. Je maandlasten worden hierdoor dus hoger.”

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden om je overwaarde optimaal te benutten? Of heb je een andere financiële vraag? Neem dan contact op met Elles, ze gaat graag vrijblijvend met je in gesprek voor een persoonlijk advies.

Van Bruggen Adviesgroep Hoorn
Bel gratis 0800 1900
Email: hoorn@vanbruggen.nl

Wil je meer weten?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.