Specialisten

Roomz by Jenny

“Het inschakelen van een interieurstylist is een investering die je er altijd uit haalt. Je betrekt er een professional bij die je helpt bij het maken van de juiste keuzes. Iemand die met een frisse blik naar je interieur kijkt, kennis heeft van kleuren en materialen en ‘out of the box’ denkt. De meerwaarde is het grootst als ik zo vroeg mogelijk word betrokken bij een project.”

Dat zegt Jenny Kaagman van Roomz by Jenny Interieuradvies. Zij beschikt over veel vak- en materialenkennis en heeft daarnaast een groot netwerk aan vakmensen, die hun werk met evenveel toewijding uitvoeren als zij. Dat is een van de redenen waarom klanten een beroep op haar doen. Een ander pluspunt is dat zij de effecten van kleuren en materialen op een interieur goed in beeld kan brengen aan de hand van een 3D tekening én stalen. “Ik heb gemerkt dat een uitgebreide set stalen op groot formaat – dus bijvoorbeeld gordijnen waarin je de plooien kunt zien – klanten een veel beter beeld geeft van wat stoffen en materialen met een interieur kunnen doen.”

Zij vindt met name behang een belangrijke sfeermaker: “Het maakt een ruimte levendig, veel meer dan een gestucte muur of muurverf. Een uitgesproken patroon kan een statement zijn, maar behang kan ook op een heel subtiele manier sfeer aan een interieur geven of bijdragen aan een luxere uitstraling. Daarnaast kan het iets toevoegen aan de akoestiek.”

Eigen showroom

Zij toont deze stalen, en vele andere producten, in haar eigen showroom op het industrieterrein Hoorn 80. “Een eigen showroom is een groot pluspunt voor de klant”, is haar ervaring. “Ik kan hier klanten ontvangen om in een informele sfeer hun plannen en wensen door te spreken. Ze kunnen mondeling advies krijgen of eventueel een behang, vloer of gordijn uitzoeken. Tijdens zo’n gesprek kan ik aan de hand van een breed assortiment voorbeelden laten zien en door de huiselijke sfeer van de showroom tonen hoe bepaalde kleuren of materialen uitkomen. Bezoekers kunnen bovendien gratis voor de deur parkeren.”

Roomz by Jenny biedt vele mogelijkheden op het gebied van woning- en projectinrichting. Als leidraad biedt zij op haar website verschillende pakketten, zoals Roomz Brons (een gezamenlijke zoektocht naar een passende woonstijl), Roomz Zilver (uitgebreid advies met 2D-ontwerp) en Roomz Goud (een gevisualiseerd ontwerp met een compleet 3D-plan). Een recent ontwikkeld pakket Diamant breidt het 3D-plan uit met projectbegeleiding bij de uitvoering. “Ik heb een netwerk aan vakmensen opgebouwd, zoals schilders, interieurbouwers en stoffeerders, die vakkundig kunnen uitvoeren wat we samen hebben bedacht en ontwikkeld. Ook werk ik samen met een groep betrouwbare leveranciers. Hierdoor kan ik een compleet pakket bieden dat klanten van A tot Z ontzorgt.”

Goed luisteren

Elk contact begint met een oriënterend kennismakingsgesprek, bij voorkeur bij de mensen thuis. “Goed luisteren is dan heel belangrijk. Als blijkt dat het klikt, ga ik aan de slag en presenteer een plan in mijn showroom, mede met behulp van de daar aanwezige materialen. Desgewenst kan ik ook een materialenplan maken, waar de klant óf zelf mee aan de slag kan, óf we gaan samen winkelen.”

Jenny Kaagman werkt al ruim twintig jaar in deze branche. Zij volgde opleidingen in de binnenhuisarchitectuur en houdt haar kennis up-to-date met NIA-cursussen, trendtrainingen en beursbezoeken. Mede door haar lidmaatschap van BNS CRISP, de belangenvereniging van Nederlandse stylisten heeft ze een groot netwerk van collega’s en vaklieden opgebouwd. Maar het is vooral door haar uitgebreide materialenkennis dat ze aan de hand van gesprekken met de klant adviezen kan geven die perfect op maat zijn gesneden. “Want de pakketten die ik bied zijn een leidraad. Maar elke vraag, elke woonsituatie is anders. En dus is ook elk advies maatwerk.”


Roomz by Jenny
Protonweg 38, 1627 LD  Hoorn
T 06 – 1335 1789
info@roomzbyjenny.nl
www.roomzbyjenny.nl